Zorgverzekering-geldboete

nieuws Vanaf 1 oktober 2001 dekt de Vlaamse zorgverzekering gedeeltelijk de niet-medische verzorgingskosten. De Vlaamse zorgverzekering wordt gefinancierd via onder meer bijdragen van burgers. Vanaf het jaar 2003 bedraagt de jaarlijkse bijdrage 25 euro, behalve voor de personen die recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming in het kader van de ziekteverzekering, voor wie de bijdrage van 10 euro behouden blijft.
In Vlaanderen is de bijdrage verplicht voor elke persoon ouder dan 25 jaar. Inwoners van het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad kunnen vrijwillig deze bijdrage betalen.

Elke persoon die drie, niet noodzakelijk opeenvolgende keren, de bijdrage niet, gedeeltelijk of laattijdig heeft betaald, zal een administratieve geldboete krijgen. Deze boete bedraagt 250 euro, eventueel verhoogd met de niet betaalde bijdragen. De boete bedraagt 100 euro voor de personen die op 1 januari 2005 recht hebben op verhoogde tegemoetkoming in het kader van de ziekteverzekering. Deze boete moet u betalen binnen een termijn van 1 maand.

Vanaf 17 juli 2006 is het Vlaams Zorgfonds gestart met het versturen van aangetekende brieven waarbij administratieve geldboetes worden opgelegd.
Als u niet akkoord gaat met de administratieve boete, kunt u een bezwaar indienen. U krijgt 1 maand na ontvangst van de boete de tijd om een bezwaar in te dienen. U kunt dit doen per brief of per fax.
Meer info:
www.zorg-en-gezondheid.be


Laatst bijgewerkt: november 2006

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram