Europese verzekeringskaart

nieuws De Europese ziekteverzekeringskaart, die het E111-formulier vervangt, vereenvoudigt de administratieve procedures voor de patiënt én het medisch personeel. De houders hebben toegang tot de nodige medische diensten onder dezelfde voorwaarden als de onderdanen van het bezochte land. Als die genieten van een kosteloze openbare gezondheidszorg, dan is dat ook het geval voor de kaarthouder. Als er na betaling terugbetalingen voorzien zijn, kan de patiënt ook onder dezelfde voorwaarden vergoed worden.
De kaart kan, los van de nationaliteit, gebruikt worden door iedereen die gedekt is door het openbare gezondheidszorgsysteem in een van 27 EU-landen, plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. Uit nieuwe statistieken van de Europese Commissie blijkt dat er momenteel 180 miljoen Europese ziekteverzekeringskaarten in omloop zijn. Desondanks heeft nog altijd slechts 30% van de Europese burgers de kaart op zak.
Omdat de kaart een uniforme lay-out heeft, weten lokale zorgverleners in alle deelnemende landen dat de houders in hun land genieten van de openbare gezondheidszorg en dat ze recht hebben op dezelfde behandeling als lokale patiënten.
Meer informatie vindt u op http://ehic.europa.eu.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram