4 miljoen Belgen hebben hospitalisatieverzekering via werkgever

nieuws Ongeveer 4 miljoen Belgen genieten via hun werkgever, of die van hun partner of ouder, van een hospitalisatieverzekering. Vooral bij de grote bedrijven zijn dat vaak pakketten op maat. En dan komt er consultancy aan te pas.

De markt van de hospitalisatieverzekeringen is de laatste decennia erg veranderd. Nog niet zo heel lang geleden was het vaak de personeelsdienst van een bedrijf zelf die een dergelijke dekking voorzag en gezondheidskosten terugbetaalde aan werknemers. Maar zoals zoveel andere diensten werd ook deze steeds meer geoutsourcet.

Vandaag doen werkgevers beroep op een verzekering om hun werknemers van dit soort voordelen te laten genieten. Vanbreda Risk & Benefits is een makelaar-consulent, gespecialiseerd in employee benefits zoals de erg populaire hospitalisatieverzekering. Ongeveer 4 miljoen Belgen genieten via hun werkgever, of die van hun partner of ouder, van dit voordeel.

Populariteit

Die populariteit heeft twee redenen, zegt Kris Heyman, director employee benefits bij Vanbreda Risk & Benefits. "Ook al hebben we een erg goede sociale zekerheid, die betaalt ook niet alles terug, zoals de toeslag voor een eenpersoonskamer. Wat ook meespeelt, is dat een hospitalisatieverzekering een van de goedkopere extralegale voordelen is, zeker in vergelijking met groepsverzekeringen en bedrijfswagens."

Toch is ook hier de prijs een belangrijk thema. In heel wat grote bedrijven zijn bepaalde verworvenheden op gezondheidsvlak historisch syndicaal overeengekomen en vervat in cao's. Een werkgever kan het kostenplaatje van zijn hospitalisatiepolissen zo snel zien oplopen, vooral omdat de hospitalisatieverzekering een van de vaakst gebruikte polissen is. Van de 600.000 personen die bij Vanbreda Risk & Benefits zijn aangesloten, ligt elk jaar 10 procent in het hospitaal.

Maatwerk

Ook al zijn er veel standaardpakketten op de markt, voor een groot bedrijf is een goede polis vooral een kwestie van maatwerk, meent Kris Heyman. De consultants van Vanbreda Risk & Benefits geven bedrijven advies bij het samenstellen van de hospitalisatieverzekering die ze hun werknemers willen aanbieden.

Lees ook:

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram