vaccinatie

Vaccineren tegen longontsteking

nieuws 20/08/2019

Tegen een aantal ziekteverwekkers die een longontsteking veroorzaken of die aan de basis kunnen liggen van een longontsteking, kan men zich laten vaccineren.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Griepvaccin voor zwangere vrouwen

nieuws 8/02/2019

De Britse regering overweegt, na een nieuwe studie in Bangladesh, gepubliceerd in het gezaghebbende New England Journal of Medicine, om het griepvaccin ter beschikking te stellen voor zwangere vrouwen.

lees meer »

Algemene vaccinatie tegen rotavirus is te duur

nieuws 13/08/2019

In opdracht van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) voerde het Centrum voor Evaluatie van Vaccinaties (Universiteit Antwerpen) een kosten-effectiviteits analyse uit van een algemene vaccinatie tegen het rotavirus.

lees meer »

Tweede vaccin tegen rotavirus

nieuws 13/08/2019

Vorig jaar kwam in België een eerste vaccin tegen rotavirus op de markt, Rotarix®. Vanaf 1 juni 2007 is er een tweede vaccin: Rotateq®. Beide vaccins zijn bestemd voor toediening via de mond.

lees meer »

Basisvaccinatieschema voor kinderen 2007

dossier 24/06/2022

Vanaf januari 2004 worden nieuwe vaccins gratis ter beschikking gesteld. Voor het eerst wordt hierbij een hexavalent vaccin aangeboden voor de zuigelingen, waardoor het aantal prikken voor het basisvaccinatieschema verminderd wordt.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram