vaccinatie

Na mazelen ook rodehond in Nederlandse Biblebelt

nieuws 20/05/2022

Sinds mei zijn de mazelen uitgebroken in de zogenaamde ‘bible belt’ in Nederland. Dat is een gordel die begint in Zeeland en over Den Haag en Utrecht naar het noorden loopt en waar veel streng gereformeerde protestanten wonen die hun kinderen om religieuze redenen niet laten inenten.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Vlaamse vaccinatiegraad scoort hoog

nieuws 6/07/2022

Voor de meeste vaccins die aan kinderen worden toegediend, ligt de vaccinatiegraad in Vlaanderen boven 95%. Bij jongeren wordt voor de meeste vaccins een vaccinatiegraad van ongeveer 90% gehaald.

lees meer »

Vaccin tegen vroeggeboorte?

nieuws 12/05/2021

Aan de universiteit van Maastricht is een onderzoek gestart naar het verband tussen periodontitis (ontsteking van het tandwortelvlies) en vroeggeboorte.

lees meer »

Check vaccinatie gele koorts voor reis naar Zuid-Afrika

nieuws 6/07/2022

Plant u een reis naar Zuid-Afrika? Check dan of u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts nodig hebt (het fameuze ‘gele boekje’). In Zuid-Afrika zelf komt gele koorts niet voor, maar het land eist in sommige omstandigheden een vaccinatieattest.

lees meer »

Wie laat zich best vaccineren tegen HPV

nieuws 6/08/2019

Meisjes uit het eerste jaar van het secundair onderwijs of die geboren zijn in 1999 (die dus 12 jaar oud zijn) kunnen zich in Vlaanderen gratis laten vaccineren tegen het humaan papillomavirus (HPV).

lees meer »

Reizigersvaccinatie niet populair

nieuws 5/08/2021

Uit onderzoek van het Nederlandse TNS Nipo blijkt dat de vaccinatiebereidheid van veel toeristen laag is. Zo laat slechts 39 procent van de bezoekers van Kroatië zich inenten.

lees meer »

Consensus griepvaccinatie 2010

nieuws 5/02/2019

In deze consensustekst, opgesteld door een ad hoc werkgroep, willen we een antwoord geven op enkele veelgestelde vragen en enkele mogelijke misverstanden in verband met griep uit de weg ruimen.

lees meer »

Vaccineren tegen longontsteking

nieuws 20/08/2019

Tegen een aantal ziekteverwekkers die een longontsteking veroorzaken of die aan de basis kunnen liggen van een longontsteking, kan men zich laten vaccineren.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram