Uitbraak van hepatitis A in Noord-Italië

nieuws Sinds begin dit jaar zijn al meer dan 350 gevallen van hepatitis A vastgesteld in Noord-Italië. Dat is toename met 70% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bijna de helft van de zieken moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Het overgrote deel van de gevallen werd vastgesteld in zeven Noord-Italiaanse regio’s (Trento, Bolzano, Emilia-Romagna, Lombardië, Friulië, Piemont en Veneto). Ook in het zuidelijke Apulië zijn gevallen geregistreerd.

De oorsprong van de uitbraak is nog niet bekend, maar vermoed wordt dat diepgevroren bessen aan de oorsprong liggen van de uitbraak. Eerder dit jaar werden ook 15 gevallen in Duitsland, Nederland en Polen gesignaleerd bij mensen die een ski-vakantie in Bolzano hadden doorgebracht en die diepgevroren bessen of gebak met bessen hadden gegeten.

Het Europese centrum infectieziekten ECDC in Stockholm raadt mensen die op vakantie gaan naar de getroffen streken aan om zich te laten vaccineren tegen hepatitis A.

Lees ook: Laat u vaccineren tegen hepatitis A en B


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram