Slechts zes op tien 65-plussers gevaccineerd tegen griep

Laatst bijgewerkt: mei 2022

nieuws In ons land raadt de Hoge Gezondheidsraad alle 65-plussers aan om zich te laten vaccineren tegen de griep. In de praktijk blijken slechts 63% van de 65-plussers gevaccineerd te zijn. Dat is weliswaar een lichte verbetering tegenover voorgaande jaren, maar het blijft ver onder de 75% die men volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zou moeten bereiken.

Dat blijkt uit een studie van het Intermutualistisch Agentschap (IMA) dat de griepvaccinatie in 2008-2009 onderzocht.
Opvallend is het verschil tussen thuiswonende bejaarden die een medisch dossier hebben bij hun huisarts en diegenen die geen medisch dossier (GMD) hebben: bij de eerste groep is 70% gevaccineerd, bij de tweede groep slechts 49%.
Rusthuisbewoners scoren met 82% gevaccineerden veel beter dan hun zelfstandig wonende leeftijdsgenoten. Ook diabetespatiënten boven 65 jaar scoren met 75% vrij goed.

Van de zwangere vrouwen – een andere groep die zich volgende de Hoge Gezondheidsraad best laat vaccineren - is nauwelijks 2% gevaccineerd.
Het IMA pleit dan ook voor een betere sensibilisering van de griepvaccinatie bij chronisch zieken en andere kwetsbare personen. Zeker bij zwangere vrouwen moet het belang van vaccinatie meer in de schijnwerpers worden geplaatst.

www.nic-ima.be
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram