Griepvaccinatie voor schoolkinderen?

123m-kind-dikke-rui-koud-school-02-17.jpg

nieuws In de Verenigde Staten adviseren de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) om ook schoolkinderen van 5 tot 18 jaar te vaccineren tegen de griep. Tot nu toe werd de vaccinatie in de verenigde Staten aanbevolen voor kinderen van 6 tot 59 maanden. In België bestaat terzake geen aanbeveling van de Nationale Gezondheidsraad.
Ook in Engeland gaan stemmen op om kinderen te vaccineren tegen de griep. De redenering is dat zij de voornaamste besmettingsbron zijn. Indien alle kinderen onder zestien zouden gevaccineerd worden, zou men de griep zo goed als kunnen uitroeien, zo blijkt uit een nieuwe Britse studie van de Health Protection Agency Centre for Infections gepubliceerd in het vakblad Vaccine. Wanneer alle kinderen onder de 5 jaar worden gevaccineerd, zou men het aantal besmettingen met 70% kunnen terugdringen. De vaccinatie van kinderen jonger dan één jaar blijkt volgens de modellen weinig effect te hebben.


Laatst bijgewerkt: februari 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram