Europees geneesmiddelenbureau onderzoekt verband griepvaccin en narcolepsie | gezondheid.be

Europees geneesmiddelenbureau onderzoekt verband griepvaccin en narcolepsie

nieuws Het Europees Geneesmiddelenbureau onderzoekt momenteel een mogelijk verband tussen het vaccin tegen de Mexicaanse griep dat vorig jaar ook in België werd gebruikt (Pandemrix) en narcolepsie.
Een beperkt aantal gevallen van narcolepsie, voornamelijk in Zweden en Finland, werden gemeld bij mensen die eerder gevaccineerd waren met Pandemrix. In België werd geen enkel geval gemeld.
Het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) is op verzoek van de Europese Commissie gestart met een onderzoek of er een oorzakelijk verband is tussen de gemelde gevallen van narcolepsie en de vaccinatie met Pandemrix.
Narcolepsie is een zeldzame slaapstoornis waarbij een persoon plots en onverwacht in slaap valt. De precieze oorzaak is onbekend, maar het wordt algemeen aangenomen dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren, met inbegrip van infecties.


Laatst bijgewerkt: juli 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.