Op vakantie naar Frankrijk: laat u vaccineren tegen mazelen

nieuws Mensen die in de komende weken op vakantie gaan naar Frankrijk doen er best aan zich te laten vaccineren tegen mazelen. In Frankrijk heerst sinds vorig jaar een mazelenepidemie. Vorig jaar werden meer dan 5.000 gevallen opgetekend en in de eerste maanden van dit jaar al meer dan 3.400 gevallen.
Heel wat toeristen die de voorbije maanden hun ski-vakantie in Frankrijk doorbrachten, werden de voorbije maanden besmet Vooral in het zuidoosten van Frankrijk worden veel gevallen gemeld. De departementen Rhône-Alpes, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Languedoc-Roussillon, Franche-Comté, Auvergne en Midi-Pyrénées melden de grootste stijging. Dit heeft te maken met het feit dat in deze gebieden relatief veel personen niet gevaccineerd zijn tegen mazelen.
Indien u een vakantie plant naar Frankrijk, moet u overwegen om u te laten vaccineren tegen de mazelen.
In België wordt vaccinatie tegen mazelen (een combinatievaccin tegen mazelen, bof en rode hond) gratis aangeboden aan alle kinderen op de leeftijd van 12 maanden, en een tweede dosis op de leeftijd van 10 tot 13 jaar (normaal in het vijfde leerjaar). Als een kind maar één spuitje heeft gehad, is het mogelijk onvoldoende beschermd en krijgt het best nog een vaccin voor de leeftijd van 18 jaar. Eén dosis van het vaccin beschermt 95% van de gevaccineerde personen tegen mazelen. Na twee dosissen verhoogt de bescherming tot 98%.
Indien u als kind geen natuurlijke mazeleninfectie hebt doorgemaakt of geboren werd na 1960 en niet gevaccineerd werd, is vaccinatie aangewezen, 2 injecties met het mazelen-bof-rubellavaccin, met minimaal 1 maand tussentijd.

Lees ook: Welke vaccins worden aanbevolen?


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram