gedrag

Seksualiteit na een stoma

nieuws 13/01/2008

Het aanleggen van een stoma heeft een invloed op seksualiteit. Uit een onderzoeksproject bleek dat de emotionele en seksuele problemen bij stomadragers niet onderschat mogen worden. Bovendien is het een thema dat uit de taboesfeer mag gehaald worden.

lees meer »

Seks: hoe eerder hoe beter

nieuws 20/12/2007

Hoe eerder Amerikaanse jongeren aan seks beginnen, hoe kleiner de kans dat ze later ontsporen. Dat is de opmerkelijke conclusie van een studie uitgevoerd door de Universiteit van Virginia.

lees meer »

Rokers hebben 50 procent meer kans op Alzheimer

nieuws 11/12/2007

Rokers hebben een grotere kans op de ziekte van Alzheimer of dementie dan mensen die niet (meer) roken. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam gepubliceerd in het tijdschrift Neurology (4 september 2007).

lees meer »

Minder hartinfarcten door rookverbod café

nieuws 2/12/2007

Sinds in Schotland vorig jaar maart een rookverbod voor de horeca is ingesteld, is het aantal hartinfarcten er met 17 procent gedaald. Dat heeft STIVORO, een Nederlandse organisatie die roken tegengaat, bekendgemaakt.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Spermacompetitie bij mannen

nieuws 31/08/2007

Bij mannen wiens vrouw meerdere seksuele partners heeft, of die lange tijd gescheiden zijn van hun vrouw of vriendin, zijn bepaalde aanpassingen merkbaar die de kans op bevruchting moeten vergroten:

lees meer »

USA verbiedt bloedgeven door homo’s

nieuws 23/06/2007

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) verbiedt homo’s levenslang om bloed te geven omwille van het risico op HIV, hepatitis C en andere infecties die via bloed kunnen doorgegeven worden.

lees meer »

Antidepressiva veilig en effectief voor kinderen

nieuws 25/05/2007

Volgens een nieuwe studie van de University of Pittsburgh School of Medicine en het Center for Innovation in Pediatric Practice , zijn antidepressiva veilig en effectief voor de behandeling van angststoornissen en (in mindere mate) ernstige depressie bij kinderen en jongeren.

lees meer »

Depressie vertraagt herstel na hartinfarct

nieuws 20/05/2007

Depressieve patiënten herstellen na een hartinfarct minder goed en overlijden sneller dan andere hartpatiëntengenoten die lekker in hun vel zitten. Dat blijkt uit een doctoraal onderzoek aan de Universiteit van Tilburg.

lees meer »

Veralgemeende HIV-tests?

nieuws 6/03/2007

De Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) pleit in een rapport voor een systematische screening op HIV van alle personen tussen 13 en 64 jaar.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram