Alcohol en Red Bull geen gelukkig huwelijk

vodka-red-bull.jpg

nieuws Het combineren van alcohol en Red Bull (en andere zg. energiedrankjes) misleidt de drinker, omdat de drinker door de Red Bull het gevoel heeft alles nog onder controle te hebben, terwijl de coördinatie en het waarnemingsvermogen door de alcohol zijn verminderd. Onderzoek toont aan dat het gecombineerd drinken van alcohol en Red Bull de perceptie van hoofdpijn, zwakheid, droge mond en verlies van coördinatievermogen significant vermindert. Objectief gemeten (via coördinatievermogen en visuele reactietijd) levert de Red Bull echter geen significante vermindering van de effecten van alcohol op. Mensen die alcohol met energiedranken combineren lopen mogelijk zelfs nog groter risico op nadelige effecten, zoals verkeersongevallen, omdat ze onterecht in de veronderstelling zijn dat ze alles nog onder controle hebben.
Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in Alcoholism: Clinical & Experimental Research (april 2006). De onderzoekers geven aan dat alcohol niet alleen de motorische coördinatie, maar ook de vaardigheid om beslissingen te nemen vermindert, vanwege het effect op specifieke plekken in de hersenen: de prefrontale cortex. Chauffeurs onder invloed zijn niet alleen gevaarlijk omdat hun reacties zijn vertraagd en de motorische coördinatie is aangetast, maar vooral omdat het inschatten van risico`s veel minder goed gaat.


Laatst bijgewerkt: december 2006
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram