gedrag

Hersenactiviteit vrouwen tijdens orgasme

nieuws 17/02/2007

Tijdens het orgasme is de linker orbito-frontale kwab van de hersenen minder doorbloed. Dit blijkt uit onderzoek van een multi-disciplinair onderzoeksteam van het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen.

lees meer »

Depressie dreigt bij herstructurering bedrijf

nieuws 10/02/2007

Werknemers die na een herstructurering van hun bedrijf aan de slag kunnen blijven, terwijl collega’s worden afgedankt, hebben een verhoogde kans op een depressie en verwante psychische klachten (stress, angststoornis), zeggen Britse onderzoekers.

lees meer »

Dik zonder sigaret?

dossier 24/01/2007

Rokers zien vaak niet af van hun ongezonde gewoonte omdat ze denken op die manier snel in gewicht bij te komen. Maar is dat zo? Brengt stoppen met roken je balans hopeloos uit evenwicht? Niet als je met enkele eenvoudige zaken rekening houdt.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Geen IVF-behandeling voor rokers

nieuws 20/12/2006

Volgens prof. Nick Macklon van de Divisie Reproductieve Geneeskunde, Afdeling Obstetrie en Gynaecologie aan het UMC Utrecht zal een IVF-behandeling in de toekomst nog alleen kunnen bij ouders die bereid zijn om te stoppen met roken.

lees meer »

Gebruik van antidepressiva bij volwassenen

dossier 21/09/2006

Bij patiënten met een milde depressie die reeds meerdere maanden aanwezig is, en bij patiënten met matige en ernstige depressie wordt onmiddellijk starten van een behandeling door de huisarts aanbevolen.

lees meer »

Sport goed voor seks

nieuws 4/09/2006

Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen goed voor de lijn en voor het hart, het kan ook de seksuele prestaties verbeteren.

lees meer »

Rugvriendelijke boekentassen

nieuws 31/07/2006

Het ideale maximum gewicht van een boekentas heeft te maken met het lichaamsgewicht, de groei en de lichamelijke conditie. Algemeen wordt aanbevolen dat een boekentas niet meer mag wegen dan tien procent van het lichaamsgewicht.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram