Met pensioen gaan veroorzaakt stress

nieuws Mensen tussen 35-44 en 55-69 worden het vaakst met professionele stress geconfronteerd. Op het einde van hun carrière voelen mensen zich alleen binnen het bedrijf: oude vrienden en collega’s zijn al weg, jongere mensen besturen het bedrijf op een andere manier. Het contrast tussen het werkleven en het pensioen komt aan als een shock. Plots hebben ze heel veel vrije tijd die zinvol moet worden ingevuld.
Dat blijkt uit een enquète van InSites Consulting bij 55-plussers.

De studie gaf 55-plussers de kans om zelf oplossingen voor deze problemen aan te brengen. Hieronder staat een overzicht van de interessantste mogelijkheden om actie te ondernemen:
- De werknemers de mogelijkheid bieden om op het einde van hun carrière minder uren te werken zodat de overgang naar de verhoogde hoeveelheid vrije tijd gemakkelijker wordt.
- De werknemers bewust maken van het probleem door workshops binnen en buiten het bedrijf te organiseren. Tijdens die workshops kunnen mogelijkheden voorgesteld worden om die extra vrije tijd in te vullen. Ex-werknemers zouden hun ervaringen kunnen delen.
- De vaardigheden van mensen met een hogere functie kunnen van grote waarde zijn binnen liefdadigheidsorganisaties. Vooral deze groep mensen heeft het erg moeilijk om zich aan te passen aan die verhoogde hoeveelheid vrije tijd.
- Sociale activiteiten voor gepensioneerden organiseren die voldoende divers zijn, zodat verschillende soorten mensen hun gading kunnen vinden in het aanbod.
- Mensen met minder sociale contacten bewust maken van hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Zo kunnen merken uit de voedingssector en bedrijven uit de farmaceutische sector bijvoorbeeld hun verschillende communicatiekanalen aanwenden om mensen te informeren over wat ze al dan niet mogen eten.


Laatst bijgewerkt: september 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram