groenten

Groente is een eetbare plant of een deel ervan. Meestal gaat het om cultuurgewassen, maar het kunnen ook wilde planten zijn. Veel groenten zijn pas eetbaar na verhitting (koken). Groenten die zonder verhitting gegeten worden, worden rauwkost genoemd.

214 artikels over groenten , per
Bekijk

Waarom een eitje minder eten goed kan zijn

Waarom een eitje minder eten goed kan zijn
nieuws 12/01/2019

De nieuwe editie van Veganuary breekt records in Groot-Brittannië: meer dan 250.000 Britten schreven zich in voor de actie en beloofden tijdens de maand januari enkel veganistische gerechten te eten. Veganisme wint overal terrein.

lees meer »

Schrijf in op de gezondheid.be nieuwsbrieven

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Hoe gezond is de avocado?

Hoe gezond is de avocado?
tips 26/12/2018

De avocado past in een gezond voedingspatroon, maar hij is ook niet onmisbaar. Hij heeft bovendien een aanzienlijke ecologische voetafdruk.

lees meer »

Product in de kijker: de olijf

Product in de kijker: de olijf
dossier 26/11/2018

We eten vaker olijven en we gebruiken ook steeds meer olijfolie in de keuken. De vrucht heeft de reputatie om zeer gezond te zijn en je kunt er alle kanten mee uit in de keuken.

lees meer »

Steak met gewokte groente

Steak met gewokte groente
recepten 12/11/2018

Gewokte groente op smaak gebracht met allerlei kruiden en oosterse ingrediënten. Lekker met een gebakken steak, een ander mager stukje vlees of vis.

lees meer »
214 artikels over groenten , per
Bekijk
Wat denk jij?

Na het eten van asperges kan de urine een uitgesproken geur hebben.

  • Juist
  • Fout
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt