ad

groenten

Groente is een eetbare plant of een deel ervan. Meestal gaat het om cultuurgewassen, maar het kunnen ook wilde planten zijn. Veel groenten zijn pas eetbaar na verhitting (koken). Groenten die zonder verhitting gegeten worden, worden rauwkost genoemd.

230 artikels over groenten , per
Bekijk

Tongfilets met witloofsalade

Tongfilets met witloofsalade
recepten 30/11/2020

Wil je een paar kilo's kwijt of wil je gewoon gezond eten? Dan past dit gerecht volledig in dat plaatje. Witloof is een prebioticum en je darmflora is daar dol op!

lees meer »

Salade van rode biet en paling

Salade van rode biet en paling
nieuws 23/11/2020

De combinatie van rode biet met gerookte paling is een succesverhaal. Het is dan ook gewoon heel lekker. Deze salade is om je duimen en vingers bij af te likken.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Hoe gezond is het flexitarisme?

Hoe gezond is het flexitarisme?
nieuws 22/10/2020

Steeds meer mensen zijn flexitariër, waarbij ze vooral plantaardig eten maar geregeld nog eens vlees en vis op het menu zetten. Die levenswijze is goed voor zowel het milieu als de gezondheid, al moet je wel een klein beetje opletten.

lees meer »

Hoe maak je linzen klaar?

Hoe maak je linzen klaar?
nieuws 15/10/2020

Linzen zijn supergezond, maar bij veel mensen onbekend en vandaar ook onbemind. En toch is het heel gemakkelijk om deze smaakvolle peulvruchten te bereiden.

lees meer »

17 tips om je kinderen groenten te laten eten

17 tips om je kinderen groenten te laten eten
nieuws 9/10/2020

8 op de 10 kinderen tussen 6 en 14 jaar eten elke dag groenten, zo blijkt uit een recente enquête. Vraag is hoeveel groenten ze eten. Volgens de aanbevelingen van de Actieve Voedingsdriehoek zouden kinderen tussen 6 en 14 jaar dagelijks 250 tot 300 g groenten moeten eten, gespreid over de dag.

lees meer »

Zijn gefermenteerde groenten gezond?

Zijn gefermenteerde groenten gezond?
video 25/09/2020

Fermenteren is voedsel bewaren of zelfs maken op basis van schimmels en bacteriën. Keert je maag nu al om? Microbiologe Sarah Lebeer van UAntwerpen komt je vertellen of dat terecht is.

lees meer »

Spruitjes en broccoli verminderen risico op hartaanval

Spruitjes en broccoli verminderen risico op hartaanval
nieuws 21/09/2020

We weten allemaal dat groenten gezond zijn, maar die uit de familie van de kruisbloemen – zoals broccoli, spruitjes, kolen en radijzen – lijken zeer specifieke kwaliteiten te hebben. Een Australische studie suggereert dat het eten ervan goed is tegen hartaanvallen en beroertes.

lees meer »

Tips om groente in te maken

Tips om groente in te maken
nieuws 10/09/2020

Met een moestuintje heb je kraakverse groente binnen handbereik. Maar spijtig genoeg spreken die heerlijke smaakbommetjes geen beurtrol met elkaar af en zijn ze tegelijkertijd rijp. Hoog tijd om de inmaakpotten boven te halen en de oogst in te slaan voor de winter.

lees meer »

Is biologisch echt beter?

Is biologisch echt beter?
video 14/08/2020

Als je aan biologische landbouw denkt, denk je misschien aan groene weiden, volle smaken en koeien die er net iets gelukkiger uitzien. Maar niet alles wat biologisch is, is ook echt beter. Expert gewasbescherming Pieter Spanoghe (UGent) laat zien dat het gras niet steeds groener is aan de biologische kant.

lees meer »

Veroorzaken kolen winderigheid of krampen?

Veroorzaken kolen winderigheid of krampen?
nieuws 28/01/2020

Savooikool, spruiten, groene, rode en witte kool staan bekend als gasvormende voedingsmiddelen. Bij sommige mensen geeft de consumptie ervan aanleiding tot flatulentie, een opgeblazen gevoel en/of darmkrampen.

lees meer »

Hoe bewaar je gember?

Hoe bewaar je gember?
nieuws 29/08/2019

Meestal heb je maar een stukje nodig, maar wat doe je dan met de rest van de gemberwortel? Laat je hem te lang in de keuken liggen, dan droogt hij helemaal uit. Bewaar je hem te vochtig, dan gaat hij beschimmelen.

lees meer »
230 artikels over groenten , per
Bekijk
ad
Wat denk jij?

Mag ontdooid eten opnieuw ingevroren worden?

  • Ja
  • Nee


pub