ad

groenten

Groente is een eetbare plant of een deel ervan. Meestal gaat het om cultuurgewassen, maar het kunnen ook wilde planten zijn. Veel groenten zijn pas eetbaar na verhitting (koken). Groenten die zonder verhitting gegeten worden, worden rauwkost genoemd.

223 artikels over groenten , per
Bekijk

Zijn gefermenteerde groenten gezond?

Zijn gefermenteerde groenten gezond?
video 25/09/2020

Fermenteren is voedsel bewaren of zelfs maken op basis van schimmels en bacteriën. Keert je maag nu al om? Microbiologe Sarah Lebeer van UAntwerpen komt je vertellen of dat terecht is.

lees meer »

Spruitjes en broccoli verminderen risico op hartaanval

Spruitjes en broccoli verminderen risico op hartaanval
nieuws 21/09/2020

We weten allemaal dat groenten gezond zijn, maar die uit de familie van de kruisbloemen – zoals broccoli, spruitjes, kolen en radijzen – lijken zeer specifieke kwaliteiten te hebben. Een Australische studie suggereert dat het eten ervan goed is tegen hartaanvallen en beroertes.

lees meer »

Tips om groente in te maken

Tips om groente in te maken
nieuws 10/09/2020

Met een moestuintje heb je kraakverse groente binnen handbereik. Maar spijtig genoeg spreken die heerlijke smaakbommetjes geen beurtrol met elkaar af en zijn ze tegelijkertijd rijp. Hoog tijd om de inmaakpotten boven te halen en de oogst in te slaan voor de winter.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Is biologisch echt beter?

Is biologisch echt beter?
video 14/08/2020

Als je aan biologische landbouw denkt, denk je misschien aan groene weiden, volle smaken en koeien die er net iets gelukkiger uitzien. Maar niet alles wat biologisch is, is ook echt beter. Expert gewasbescherming Pieter Spanoghe (UGent) laat zien dat het gras niet steeds groener is aan de biologische kant.

lees meer »

Veroorzaken kolen winderigheid of krampen?

Veroorzaken kolen winderigheid of krampen?
nieuws 28/01/2020

Savooikool, spruiten, groene, rode en witte kool staan bekend als gasvormende voedingsmiddelen. Bij sommige mensen geeft de consumptie ervan aanleiding tot flatulentie, een opgeblazen gevoel en/of darmkrampen.

lees meer »

Hoe bewaar je gember?

Hoe bewaar je gember?
nieuws 29/08/2019

Meestal heb je maar een stukje nodig, maar wat doe je dan met de rest van de gemberwortel? Laat je hem te lang in de keuken liggen, dan droogt hij helemaal uit. Bewaar je hem te vochtig, dan gaat hij beschimmelen.

lees meer »

Aubergine, wat doe je ermee?

Aubergine, wat doe je ermee?
recepten 18/07/2019

Het is een heerlijke groente en een allrounder in de keuken, maar niet iedereen is ermee vertrouwd ... Met deze weetjes is de aubergine ook voor jou niet langer onbekend terrein. Ben je er klaar voor om ze te verwerken tot een smaakvol gerecht ?

lees meer »

Gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven
recepten 17/06/2019

Gemarineerde olijven koop je toch kant-en-klaar? Ja, maar je kunt ze ook zelf een lekker smaakje geven en zelfgemaakt is des te lekkerder! Het vraagt niet veel werk, alleen wat geduld...

lees meer »

Lekkere paddenstoelen het hele jaar rond

Lekkere paddenstoelen het hele jaar rond
dossier 15/04/2019

De champignon is ‘un champion’ in onze keuken. Maar er zijn zoveel meer lekkere soorten eetbare paddenstoelen. Tijd om kennis te maken met de shii-take, de oesterzwam en de eryngii... die niet alleen in de herfst het mooie weer maken maar het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

lees meer »
223 artikels over groenten , per
Bekijk
ad
Wat denk jij?

Mag ontdooid eten opnieuw ingevroren worden?

  • Ja
  • Nee


pub