groenten

Groente is een eetbare plant of een deel ervan. Meestal gaat het om cultuurgewassen, maar het kunnen ook wilde planten zijn. Veel groenten zijn pas eetbaar na verhitting (koken). Groenten die zonder verhitting gegeten worden, worden rauwkost genoemd.

208 artikels over groenten , per
Bekijk

Schrijf in op de nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Waarom een eitje minder eten goed kan zijn

Waarom een eitje minder eten goed kan zijn
nieuws 12/01/2019

De nieuwe editie van Veganuary breekt records in Groot-Brittannië: meer dan 250.000 Britten schreven zich in voor de actie en beloofden tijdens de maand januari enkel veganistische gerechten te eten. Veganisme wint overal terrein.

lees meer »

Hoe gezond is de avocado?

Hoe gezond is de avocado?
nieuws 26/12/2018

De avocado past in een gezond voedingspatroon, maar hij is ook niet onmisbaar. Hij heeft bovendien een aanzienlijke ecologische voetafdruk.

lees meer »

Product in de kijker: de olijf

Product in de kijker: de olijf
dossier 26/11/2018

We eten vaker olijven en we gebruiken ook steeds meer olijfolie in de keuken. De vrucht heeft de reputatie om zeer gezond te zijn en je kunt er alle kanten mee uit in de keuken.

lees meer »
208 artikels over groenten , per
Bekijk
Wat denk jij?

Groente- en fruitdrankjes zijn goede alternatieven voor verse groenten en fruit.

  • Juist
  • Fout
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt