groenten

Mogen baby's kolen eten?

Mogen baby's kolen eten?
nieuws 14/12/2017

Vanaf de leeftijd van 4 maanden mag u starten met vaste voeding in de vorm van fruit- en groentepap. Bij borstvoeding is het zeker aan te raden te wachten tot de baby 6 maanden is.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Welke groenten eet u beter niet rauw?

Welke groenten eet u beter niet rauw?
nieuws 25/07/2017

Van bepaalde groenten eet u het best niet te veel en zeker niet rauw. Ze kunnen namelijk giftige stoffen bevatten. Dat zegt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

lees meer »

Maak kennis met de nieuwe bloemkool

Maak kennis met de nieuwe bloemkool
dossier 6/03/2017

Bloemkool heeft onterecht een saai imago. Deze gezonde groente boordevol vitamines en vezels is multi-inzetbaar: voor pizzadeeg, bechamelsaus, risotto en zoveel meer. Als ze correct wordt bereid is ze knapperig en smaakvol! Maak kennis met zes verrassende bloemkoolrecepten.

lees meer »

Bijna helft groenteconserven gesuikerd

Bijna helft groenteconserven gesuikerd
nieuws 12/02/2017

Aan bijna de helft van de groenten in pot of blik wordt suiker toegevoegd, blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse voedselwaakhond Foodwatch. De organisatie onderzocht het assortiment groenteconserven van de vier grootste supermarkten, Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi.

lees meer »

Twaalf tips als u zelf paddenstoelen wilt plukken

nieuws 6/10/2016

Elk jaar krijgt het antigifcentrum zowat 400 oproepen in verband met (giftige) paddenstoelen. Het grootste aantal oproepen (ongeveer 60 %) gaat over kinderen die per ongeluk een stukje paddenstoel hebben opgegeten. Dit type ongeval is vaak weinig ernstig, gezien de beperkte inname.

lees meer »

De groene boon: een schat aan vezels en eiwitten

De groene boon: een schat aan vezels en eiwitten
nieuws 4/09/2016

De groene boon of prinsessenboon is de onrijpe peul van de ‘gewone boon’ die als groente wordt gegeten. Ze heeft heel wat te bieden qua smaak en ze levert ons organisme een indrukwekkende variëteit van voedingsstoffen.

lees meer »

Moet je aardappelen altijd wassen?

nieuws 23/04/2016

Aardappelschil bevat een schat aan vitamines, vezels en mineralen. Je mag ze dus gerust opeten, op voorwaarde dat je de aardappelen voor de bereiding eerst goed wast met lauw, helder water en alle aarderesten grondig verwijdert.

lees meer »

Bewaargids voor groenten en fruit

dossier 4/04/2016

Op welke manier worden verse groenten en fruit het best bewaard om optimaal van de voedingsstoffen maar ook van de lekkere smaak te kunnen genieten? Je vindt hieronder een lijst met bewaartips voor 30 soorten groenten en fruit.

lees meer »

Deze voedingsmiddelen helpen je op gewicht te blijven

nieuws 27/03/2016

epaalde soorten fruit en groenten helpen je makkelijker je gewicht te behouden of zelfs gewicht te verliezen. Dat blijkt uit een grootschalige Amerikaanse studie. Het gaat vooral om groenten en fruit die rijk zijn aan flavonoïden, organische verbindingen die tot de antioxidanten gerekend worden.

lees meer »

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken?

nieuws 11/03/2016

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken? Volgens Spaanse onderzoekers zou bakken (in extra vierge olijfolie) beter zijn dan koken in water. De studie verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Food Chemistry. De onderzoekers testten vier groenten: aardappelen, tomaten, aubergine en pompoenen.

lees meer »

Eten uw kinderen genoeg groenten?

nieuws 10/01/2016

Kinderen eten doorgaans (te) weinig groenten. Een volwaardig voedingspatroon inclusief voldoende groenten (en fruit) voor kinderen is belangrijk omdat deze belangrijke meervoudige en enkelvoudige koolhydraten, voedingsvezels, vitamines en mineralen bevatten en relatief weinig energie (caloriën) leveren.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram