ziekte van alzheimer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Voedingsbedrijven onderzoeken 'Alzheimer-cocktail'

nieuws 6/08/2019

Diverse voedingsbedrijven zoals Danone en Nutricia onderzoeken een soort milkshake tegen de ziekte van Alzheimer. De resultaten van een eerste studie werden gepubliceerd in Alzheimer's and Dementia, het vaktijdschrift van de Alzheimer’s Association.

lees meer »

Geheugentraining helpt niet tegen dementie

nieuws 6/08/2019

Uit onderzoek in opdracht van Alzheimer Nederland blijkt dat tweederde van de Nederlanders denkt dat je dementie kunt tegengaan met geheugentraining. Dit is volgens Alzheimer Nederland één van de grootste misverstanden over dementie.

lees meer »

Hoogspanningslijnen en de ziekte van Alzheimer

nieuws 5/08/2019

Onlangs is een Zwitsers onderzoek gepubliceerd waarin bij mensen die meer dan 10 jaar binnen een afstand van 50 meter van een hoogspanningslijn woonden ongeveer een verdubbeling is waargenomen van het aantal sterfgevallen waarbij de ziekte van Alzheimer als belangrijkste of bijkomende doodsoorzaak is geregistreerd.

lees meer »

Alzheimer van vergeetachtigheid te onderscheiden

nieuws 5/08/2019

De hersenactiviteit van mensen met Alzheimer neemt af als zij rust nemen of niet aan prikkels worden blootgesteld. Dit gebeurt op een andere plek in het brein dan bij mensen die oud worden zonder deze vorm van dementie.

lees meer »

Rokers hebben 50 procent meer kans op Alzheimer

nieuws 16/07/2020

Rokers hebben een grotere kans op de ziekte van Alzheimer of dementie dan mensen die niet (meer) roken. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam gepubliceerd in het tijdschrift Neurology (4 september 2007).

lees meer »

Hersenactiviteit kan Alzheimer vertragen

nieuws 5/08/2019

Volgens een studie van het Amerikaanse Rush University Medical Center (gepubliceerd in Neurology, 27 juni) vertraagt hersenactiviteit (het lezen van kranten, schaakspelen enz) de ontwikkeling van Alzheimer.

lees meer »

Cabernet Sauvignon tegen Alzheimer

nieuws 5/08/2019

Volgens nieuw onderzoek aan de Mount Sinai School of Medicine in New York zou matige consumptie (1-2 glazen per dag) van rode Cabernet Sauvignon het risico op Alzheimer kunnen verminderen.

lees meer »

Vis vermindert kans op dementie

nieuws 11/03/2003

Oudere mensen die op zijn minst een keer per week vis eten, lopen minder kans op dementie en de ziekte van Alzheimer. Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Bordeaux in een studie die verscheen in het British Medical Journal (25 december 2002).

lees meer »

Rode wijn vermindert risico op dementie

nieuws 11/03/2003

Regelmatig een glas rode wijn drinken (tot 21 glazen per week) vermindert het risico op dementie, inclusief ziekte van Alzheimer, met de helft, aldus een Deense studie. Bier daarentegen zou het risico verdubbelen in vergelijking met mensen die nooit bier drinken.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram