Voor een Alzheimervriendelijke gemeente

nieuws Personen die lijden aan dementie (Alzheimer e.a.) en hun naasten leven dikwijls geïsoleerd. Hun contacten met de lokale gemeenschap verminderen. De Koning Boudewijnstichting wil daarom projecten ondersteunen die mensen met dementie en hun omgeving bijstaan en hen de mogelijkheid bieden om uit het isolement te treden en deel te blijven nemen aan het openbare leven in hun omgeving.

Er zijn veel creatieve acties mogelijk om het isolement van demente personen en hun naasten te verminderen. Een eenvoudig idee kan er dikwijls voor zorgen dat de persoon in kwestie zich een volwaardig mens voelt. Maar leren omgaan met dementie is ook een uitdaging voor heel de samenleving.

Enkele suggesties van mogelijke projecten :
- Een groep handelaars biedt een aangepaste dienstverlening aan demente personen. Zij laten hun personeel opleiden om deze mensen te herkennen en ermee om te gaan.
- Een school zet haar leerlingen aan om projecten op te zetten in samenwerking met demente personen.
- Leden van een jeugdbeweging kunnen familie en hulpverleners bijstaan door hun taken over te nemen: boodschappen doen, wandelingen maken of gaan vissen met een patiënt.
- De politie kan zijn personeel sensibiliseren om beter met demente personen om te gaan.

De oproep loopt nog tot 30 oktober 2009. Een ondersteuning tussen de 1.000 euro en de 15.000 euro per project is mogelijk. De selectie gebeurt door een onafhankelijke jury.
Meer informatie, kandidaatsdossier en enkele voorbeelden vindt u op de website: www.kbs-frb.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram