Voedingsbedrijven onderzoeken 'Alzheimer-cocktail'

nieuws Diverse voedingsbedrijven zoals Danone en Nutricia onderzoeken een soort milkshake tegen de ziekte van Alzheimer. De resultaten van een eerste studie werden gepubliceerd in Alzheimer's and Dementia, het vaktijdschrift van de Alzheimer’s Association. Een cocktail met uridine, choline en meervoudig onverzadigd vetzuur DHA zou bij Alzheimer-patiënten mogelijk de aanmaak van nieuwe verbindingen in de hersenen stimuleren. De nieuwe verbindingen zorgen ervoor dat het verbale geheugen van patiënten in het beginstadium van Alzheimer verbetert.
In de studie kregen 225 onbehandelde Alzheimerpatiënten ofwel een “aardbeienmilkshake met geheugenverbeterende stoffen” (merknaam Souvenaid), of een controledrankje, 1x/dag gedurende 12 weken.
Veertig procent van de patiënten konden beter woorden onthouden dan voor de behandeling en uit de controlegroep gold dat voor 24 procent. Alle andere geheugentesten, en ook parameters van levenskwaliteit, bleven jammer genoeg onveranderd. De meeste vooruitgang boekten de patiënten die de werkzame cocktail kregen voorgeschreven terwijl ze een milde vorm van de ziekte hadden.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram