volwassene

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Dementie verloopt sneller na hersentraining

nieuws 25/09/2010

Het oplossen van kruiswoordraadsels, puzzles en andere spelletjes die de hersenen stimuleren, kunnen bijdragen aan mentale fitheid en dementie uitstellen, maar eens dementie optreedt kan het sneller gaan.

lees meer »

Zeven uur slaap het gezondst

nieuws 23/08/2010

Mensen die meer of minder dan zeven uur per dag slapen, inclusief middagdutjes, lopen een groter risico op hart- en vaatziekten, zoals Angina pectoris, een hartaanval of een herseninfract (CVA).

lees meer »

Geen andropauze bij mannen

nieuws 22/07/2010

In tegenstelling tot de menopauze die vrouwen zonder uitzondering treft, is een mannelijke menopauze of ‘andropauze’ zeldzaam: nauwelijks twee procent krijgt ermee te maken en het klinisch beeld is bovendien wisselend.

lees meer »

Gelukkige senioren leven langer

nieuws 1/04/2010

Senioren die zich gelukkig voelen leven langer dan minder gelukkige bejaarden. Dat lagere sterftecijfer komt waarschijnlijk doordat gelukkige mensen meer bewegen, minder roken en minder ziek zijn.

lees meer »

Met pensioen gaan veroorzaakt stress

nieuws 18/01/2010

Mensen tussen 35-44 en 55-69 worden het vaakst met professionele stress geconfronteerd. Op het einde van hun carrière voelen mensen zich alleen binnen het bedrijf: oude vrienden en collega’s zijn al weg, jongere mensen besturen het bedrijf op een andere manier.

lees meer »

Pensioen verbetert gezondheid

nieuws 29/12/2009

Alsof je 8 jaar jonger bent geworden. Dat is gemiddeld het effect van pensionering op de zelf ervaren gezondheid van 14.714 werknemers van het Franse nationale elektriciteits- en gasbedrijf Gaz de France-Electricité de France.

lees meer »

Oudere mannen slapen slechter dan vrouwen

nieuws 9/11/2009

Oudere mannen denken veel beter te slapen dan vrouwen van hun leeftijd. In werkelijkheid is het met de nachtrust van de mannen juist slechter gesteld. Ze vallen moeilijker in slaap en worden ‘s nachts vaker wakker.

lees meer »

Ondervoeding dreigt bij 70-plussers

nieuws 29/09/2009

Bijna zes op tien (57 procent) zeventigplussers lopen een reëel risico om ondervoed te raken. Dat blijkt uit onderzoek door Belgische huisartsen en voedingsfabrikant Nutricia België. Voor het onderzoek 'NutriAction 2008' zijn ruim vijfduizend ouderen onderzocht.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram