Leeftijdgrens van bloeddonoren verhoogd tot 70 jaar

nieuws De leeftijdsgrens om bloed te geven is verhoogd van 65 naar 70 jaar. In een advies pleitte de Hoge Gezondheidsraad voor een verhoging van de leeftijdsgrens gezien de hogere levensverwachting en de verbeterde gezondheidstoestand bij de bevolking en het willekeurig en medisch ongegrond karakter van de leeftijdsgrens van 65 jaar.

Omwille van de vergrijzing van de bevolking zullen transfusiebehoeften stijgen en zijn er dus meer bloedgiften nodig. Door het optrekken van de leeftijd kunnen tot 15.000 zakjes bloed extra per jaar worden ingezameld.
Het Rode Kruis roept voormalige bloedgevers boven de 65 dan ook op om bloed te geven. Opgelet : enkel zij die in de afgelopen 3 jaar bloed, plasma of bloedplaatjes hebben gegeven komen opnieuw in aanmerking om na hun 65ste verjaardag opnieuw bloed te mogen geven.

Meer informatie
www.bloedgevendoetleven.be.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram