Tai chi helpt niet tegen vallen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Senioren die de Chinese bewegingsleer tai chi beoefenen, zeggen hier baat bij te hebben. Helaas blijkt tai chi vallen door zelfstandig wonende ouderen niet te kunnen voorkomen. Dit is lange tijd wel gehoopt. Het idee hierachter is dat senioren dankzij de langzaam en zorgvuldig uitgevoerde bewegingen steviger op hun benen leren staan. Een Amerikaanse studie suggereerde dat de kans op vallen met bijna de helft afnam dankzij de Chinese bewegingsleer.

In Nederland is tai chi onderzocht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam bij senioren van zeventig jaar en ouder die een verhoogd valrisico hadden. Zij volgden dertien weken lang groepstraining, met twee keer per week lessen. Deze ouderen zijn vergeleken met leeftijdgenoten die geen tai chi volgden.
De conclusie is, helaas, dat het valrisico niet wordt verminderd door tai chi. De deelnemers aan het onderzoek rapporteerden wel positieve effecten, zoals zich beter voelen en een toename in lichamelijke activiteit en balans.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram