Nieuwe opleiding voor hulpverleners rond ADHD bij volwassenen

nieuws In het najaar van 2011 en het voorjaar van 2012 organiseert centrum ZitStil op verschillende plaatsen in Vlaanderen een nieuwe opleiding voor hulpverleners.
Wie de statistieken erop naslaat, merkt dat elke hulpverlener in de dagelijkse praktijk wel eens mensen met ADHD behandelt. De hulpverlener is echter niet altijd op de hoogte van de aanwezigheid van ADHD – bijvoorbeeld als er nog geen diagnose is. In andere gevallen is de diagnose wel al gesteld, maar zoekt de persoon in kwestie hulp voor andere problemen. Het komt dan ook geregeld voor dat volwassenen met ADHD met een andere vraag terechtkomen in de hulpverlening.

Zelfs al is het niet de primaire reden waarom mensen hulp zoeken, dan nog heeft de aanwezigheid van ADHD een aanzienlijke invloed op het traject dat een cliënt aflegt. Bovendien worstelen de hulpverleners zelf soms met ergernissen en ongeduld, omdat de cliënt niet doet wat eigenlijk goed voor hem is. Onverklaarbare twijfel en angst bij een cliënt vindt soms zijn oorsprong in ADHD.
Voor de hulpverlener bestaat het risico te denken dat de kenmerken van ADHD onderhand wel bekend zijn. In de dagelijkse praktijk blijkt dat toch niet zo eenvoudig te liggen, met een negatieve invloed op de hulpverlening als mogelijk gevolg. Daarom biedt centrum ZitStil een opleiding aan voor hulpverleners die ADHD mee in rekening willen brengen in de dagelijkse praktijk.

In deze tweedaagse opleiding wordt dieper ingegaan op de volgende thema’s:
• wat betekent ADHD in het dagelijkse leven van volwassenen?
• hoe kunnen volwassenen met ADHD in de problemen komen met praktische zaken die anderen evident vinden?
• hoe kunnen ze in conflict komen met hun omgeving, ook met de hulpverlening?

• 10/10 & 24/10/11 in centrum ZitStil, Antwerpen
• 19/01 & 02/02/12 in PZ Sint-Camillus, Sint-Denijs-Westrem
• 15/03 & 29/03/12 in Hasselt (locatie nog te bepalen)

Kostprijs?
€ 220 per deelnemer (inclusief het boek 'ADHD bij volwassenen)

Inschrijven?
Via www.zitstil.be


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram