Opvliegers ook na de menopauze

nieuws Vrouwen kunnen tot tien jaar na hun laatste menstruatie nog altijd last hebben van opvliegers en nachtelijk zweten. Dat blijkt uit onderzoek van het King's College van Londen onder ruim tienduizend post-menopauzale vrouwen tussen 54 en 65 jaar. De gemiddelde leeftijd van de deelnemende vrouwen was 59.

Het merendeel van de vrouwen, bijna 90 procent, had ooit te maken gehad met overgangsklachten. Opvliegers (86 procent) kwamen iets vaker voor dan nachtelijk zweten (78 procent). Meer dan de helft van de vrouwen had na 3,5 jaar nog last van de symptomen, sommigen hadden zelfs 33,5 aanvallen per week.

Leeftijd maakte hierbij geen verschil. Bij een deel van de vrouwen traden de symptomen op tot tien jaar na de menopauze.
Het gebruiken van hormoontherapie zorgde voor minder klachten, maar vrouwen die gestopt waren met de hormoontherapie rapporteerden juist vaker opvliegers en nachtzweten.


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram