Opvliegers ook na de menopauze

Laatst bijgewerkt: juni 2022

nieuws Vrouwen kunnen tot tien jaar na hun laatste menstruatie nog altijd last hebben van opvliegers en nachtelijk zweten. Dat blijkt uit onderzoek van het King's College van Londen onder ruim tienduizend post-menopauzale vrouwen tussen 54 en 65 jaar. De gemiddelde leeftijd van de deelnemende vrouwen was 59.

Het merendeel van de vrouwen, bijna 90 procent, had ooit te maken gehad met overgangsklachten. Opvliegers (86 procent) kwamen iets vaker voor dan nachtelijk zweten (78 procent). Meer dan de helft van de vrouwen had na 3,5 jaar nog last van de symptomen, sommigen hadden zelfs 33,5 aanvallen per week.

Leeftijd maakte hierbij geen verschil. Bij een deel van de vrouwen traden de symptomen op tot tien jaar na de menopauze.
Het gebruiken van hormoontherapie zorgde voor minder klachten, maar vrouwen die gestopt waren met de hormoontherapie rapporteerden juist vaker opvliegers en nachtzweten.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram