seks en seksualiteit

Kan je keelkanker krijgen van orale seks?

Kan je keelkanker krijgen van orale seks?
dossier 27/09/2022

Orale seks verhoogt het risico op bepaalde vormen van hoofd- en halskanker. Een besmetting met een Humaan Papillomavirus (HPV) dat door orale seks in de keelholte terechtkomt, zou verantwoordelijk zijn voor een kwart van de gevallen van keelkanker in het achterste deel van de mond-keelholte (orofaryngeale kanker).

lees meer »

Hoe kun je jouw seksleven verbeteren?

video 25/09/2023

Vaak worden seksuele problemen veroorzaakt door angst en schaamte, maar daar kan sekstherapie bij helpen, zelfs online! Nederlands seksuoloog Jacques van Lankveld legt uit welke oefeningen je seksleven kunnen verbeteren.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Drie soorten vrouwelijke orgasmes

Drie soorten vrouwelijke orgasmes
dossier 30/08/2022

Ben je een golf, een lawine of een vulkaan? Een studie bevestigt wat sommige onderzoeken al aannamen: er zijn drie soorten vrouwelijke orgasmes. We overlopen ze.

lees meer »

Voorhuidhygiëne: hoe was ik mijn penis?

Voorhuidhygiëne: hoe was ik mijn penis?
dossier 15/06/2022

Goede verzorging van de voorhuid/eikel is belangrijk om een onaangename geur, jeuk, roodheid, irritaties, ontstekingen en infecties te voorkomen. Maar waarop moet je letten bij het wassen van de penis?

lees meer »

Kan je je penis breken?

Kan je je penis breken?
dossier 4/09/2023

Een penis heeft geen bot, dus in principe kan je je penis niet breken. Toch bestaat er zoiets als een penisbreuk. Hoe kan je een penisbreuk oplopen, en moet je dan naar de dokter? Een woordje uitleg.

lees meer »

Wat is een blinde vagina?

Wat is een blinde vagina?
dossier 14/04/2022

Vrouwen met een blinde vagina hebben een verticale of horizontale wand van weefsel die de vagina blokkeert. Daardoor wordt het vaginakanaal ingekort, wat niet enkel problemen veroorzaakt tijdens het vrijen, maar ook andere klachten geeft.

lees meer »

Is er eindelijk een anticonceptiepil voor mannen?

nieuws 29/03/2022

Mannen hadden tot voor kort qua anticonceptie twee opties: condooms gebruiken of een vasectomie ondergaan. Binnenkort komt daar waarschijnlijk een derde optie bij: een oraal voorbehoedsmiddel voor mannen werd getest bij muizen en bleek 99 procent effectief.

lees meer »

Waarom gaat de een sneller vreemd dan de ander?

video 15/03/2022

Sandra Bullock, Anouk, Uma Thurman en prinses Diana. Zij delen één gemeenschappelijkheid: al hun partners zijn vreemdgegaan. Psycholoog dr. Tila Pronk van Tilburg University vroeg zich tijdens haar onderzoek af waarom iemand zou vreemdgaan.

lees meer »

Seksleven verbeteren? Zo raak je samen seksueel opgewonden

video 15/12/2021

Seks is het allerlekkerst als je allebei opgewonden bent. Maar wat nu als de een meer zin heeft dan de ander? Kun je dan zin maken? Seksuoloog Marieke Dewitte (Maastricht University) onderzoekt koppels in een heus sekslab en vertelt je alles over seksuele opwinding.

lees meer »

Waarom heb je soms wel zin in seks en soms niet?

video 18/11/2021

Soms zou je de kleren wel van het lijf van je partner willen trekken en soms wil je liever op de bank netflixen. Hoe komt dat? Seksuologe Stephanie Both (LUMC) onderzoekt seksuele opwinding in een "Sekslab", en vertelt haar bevindingen in dit filmpje.

lees meer »

Hoe herken je gonorroe en hoe wordt het behandeld?

Hoe herken je gonorroe en hoe wordt het behandeld?
dossier 2/08/2021

Gonorroe of ‘druiper’ is een erg besmettelijke infectie van de geslachtsdelen. Ze wordt veroorzaakt door de bacterie Neisseria Gonorrhoeae. Naast klachten aan de geslachtsorganen geeft de aandoening soms klachten aan de endeldarm (bij anale seks) en in de keel (bij orale seks).

lees meer »

Syfilis: een soa in verschillende fasen

Syfilis: een soa in verschillende fasen
dossier 22/07/2021

Syfilis is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die je voornamelijk doorgeeft via onveilig seksueel contact. Ze wordt veroorzaakt door de bacterie Treponema pallidum. Zonder behandeling geeft syfilis kans op ernstige complicaties.

lees meer »

Test je kennis over SOA

testen 11/09/2023

Hoe gebeurt de verspreiding van seksueel overdraagbare infecties en hoe kan je jezelf beschermen? Test je kennis aan de hand van deze tien vragen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram