10 lezeressen testten de hydraterende intieme gel Mucogyne

123-koppel-blij-bed-seks-geluk-06-15.jpg

nieuws

Voor vrouwen die last hebben van vaginale droogte, kan een vrijpartij onaangenaam of zelfs pijnlijk aanvoelen. Een hydraterende intieme gel kan dan wonderen doen. Maar wie dacht dat zo’n product enkel in de menopauze van pas komt, heeft het fout. Uit de oproep naar kandidaten voor een testing van Mucogyne bleek al snel dat veel meer vrouwen op zoek zijn naar een hydraterende intieme gel dan je zou denken. Elk met een eigen drijfveer. Lees maar mee.

Emma (28) beviel twee maand geleden van haar eerste kindje

Toen ik het ziekenhuis mocht verlaten, kwam de gynaecoloog langs voor enkele praktische zaken. Tot mijn grote verbazing vroeg ze me ook wat ik zou nemen als anticonceptiemiddel. Ik had net een baby uit mijn lichaam geperst en kon amper zitten dus seks was echt nog niet aan de orde. Zeven weken later was het zover. Het bleef dan wel een ‘andere’ ervaring dan voor de zwangerschap, maar wat was ik blij dat ik Mucogyne had. Het zorgde ervoor dat alles toch net iets vlotter ging dan ik verwachtte. Ik blijf het de komende weken en misschien maanden sowieso verder gebruiken. En wie weet wordt het wel een vaste waarde in m’n nachtkastje.

Karolien (39) gebruikte nooit eerder een hydraterende intieme gel

We hebben een bolletje van ongeveer een centimeter uitwendig aangebracht. Inwendig heb ik het niet gebruikt, daarvoor doet het me te veel denken aan een medische behandeling. De textuur, een soort gel, voelde wel opvallend aangenaam en voelde lekker koel aan. Het product verspreidde zich ook gemakkelijk. Ik had wel de indruk dat het snel nogal veel gleed, dus misschien moeten we de volgende keer een kleinere dosis gebruiken. Maar die volgende keer komt er, daar zijn we het allebei over eens.

Bij Lena (46 jaar) loert de menopauze om de hoek

Langzaam maar zeker merk ik dat m’n lichaam verandert. Ook het vrijen is niet altijd meer wat het geweest is. Ik herinner me dat mijn gynaecoloog zich ooit negatief uitliet wat glijmiddelen betreft, maar hij had het op de producten die je in de supermarkt kan aankopen. Dat Mucogyne een product is dat door artsen wordt voorgeschreven voor velerlei problemen, stelde me gerust. En ik moet zeggen dat het gebruik echt een meerwaarde brengt in de seksuele beleving. Wellicht valt er mentaal ook al een zekere stress weg en dat maakt dat alles veel vlotter loopt.
Bovendien is het geen storende factor, zoals bijvoorbeeld het aandoen van een condoom.
Je kan het middel vooraf aanbrengen, niemand die er iets van merkt.

Karen (40) heeft baarmoederhalskanker

Een aantal jaren geleden werd er endometriose bij me vastgesteld, een gynaecologische aandoening waarbij cellen van het baarmoederslijmvlies (endometrium), die normaal de binnenkant van de baarmoeder bekleden, ook buiten de baarmoeder voorkomen. Endometriose heeft een negatief effect op de vruchtbaarheid. Wij probeerden al jaren om een kindje te krijgen, maar moeder natuur was ons niet echt gezind. Zelfs tientallen IVF-procedures konden niet baten. Mijn lichaam is na zoveel hormonenbehandelingen toch erg veranderd. Ik voel me zeker niet zo lekker meer bij het vrijen. Het is altijd een beproeving. Intussen werd baarmoederhalskanker vastgesteld, en sinds de operatie voel ik me ook ‘anders’ in mijn lichaam. Ik vroeg me af of Mucogyne iets zou kunnen betekenen voor de sekservaring, en ik was aangenaam verrast. De gel is erg zacht, geurloos en plakt niet. Het product is aangenaam in gebruik en doet wat moet: minder pijnlijke wrijving en zeker geen geïrriteerd gevoel na het vrijen. Een goede ervaring!

Diana (52 jaar) had last van pijn tijdens het vrijen

Mijn homeopathische huisarts raadde me Teunisbloemolie aan om de vulvovaginale wand te helpen herstellen en vochtig te maken bij het vrijen. Het bleek inderdaad een goede raad. Bovendien is olie aangenaam bij het vrijen, voor massages en als hydraterende intieme gel. Toen ik een paar weken later de uitnodiging kreeg om Mucogyne uit te proberen, ontdekte ik een ideaal hulpmiddel om voor het nodige comfort bij het vrijen te zorgen: de gel is geur- en kleurloos, eenvoudig aan te brengen en heel discreet. Dankzij het product kan je je onbezorgd overgeven aan het liefdesspel. Toen ik mijn iets jongere zusje – we schelen amper dertien maanden – een paar dagen later over mijn ervaringen vertelde, kreeg ik ook van haar een positief verhaal over het gebruik van Mucogyne. Door premenstruele problemen had ze last gekregen van een droge vagina. Dankzij het gebruik van de gel waren die problemen na een aantal weken bijna dagelijks gebruik volledig opgelost.

Eline (38 jaar) staat altijd open voor fun, ook in de slaapkamer

We hebben nu en dan wel eens hydraterende intieme gel in huis, dus uiteraard was ik bereid om Mucogyne te testen. Bij het openen van de verpakking viel het me op dat dit eerder een ‘apothekersproduct’ is, in tegenstelling tot het middel dat wij altijd in de supermarkt halen. Bij het lezen van de bijsluiter ontdekte ik ook dat dit product meerdere doelen en werkingen heeft. Niet alleen handig om weten, maar het boezemt ook vertrouwen in. Over het ingrediënt hyaluronzuur hoorde ik alleszins niets dan goeds. Het voelde aangenaam om in te brengen en gaf ook een aangenaam gevoel op de huid. De textuur van de gel is fijn, de geur neutraal. Ik vond het een meerwaarde in de liefdesbeleving en overweeg zeker om het verder te blijven gebruiken omwille van de verschillende werkingen. Ik raad andere vrouwen aan het product ook eens uit te testen. Wedden dat je partner en jij zo nieuwe leuke dingen ontdekken in de slaapkamer?

Naomi (26) geeft borstvoeding en heeft pijn bij penetratie

Ik ben drie maand geleden bevallen van mijn eerste kind en ondervond tot voor kort altijd pijn bij de seks. Alsof de penis ‘de weg moet vrijmaken’, elke keer opnieuw. Heel vervelend, dus vroeg ik mijn gynaecoloog om raad. Hij zei me dat door de hormonen die vrijkomen tijdens de borstvoedingsperiode je lichaam nog wat langer in zwangerschapsmodus blijft. Je lijf wil een nieuwe zwangerschap nog even voorkomen, waardoor de vagina in feite een ‘ongastvrije omgeving’ wordt. Die vaginale droogte zorgt voor ongemak tijdens de penetratie en bovendien kunnen zo inwendig wondjes ontstaan die tot na de seks een branderig gevoel veroorzaken. Ik vroeg hem of MucoGyne zou helpen. “Een kwalitatief product dat zeker verlichting kan brengen”, klonk het. Dus stelde ik me snel kandidaat voor deze testing. Mijn conclusie? Een lifechanger! Eindelijk kan ik weer genieten van een vrijpartij.

Christine (45 jaar) merkte een lichte irritatie op in de schaamstreek

Voordat ik kinderen had, had ik vaak last van vaginale droogte, maar daar is sinds mijn bevallingen niet veel meer van te merken. Ik voelde me dus ook niet direct aangesproken toen ik de vraag kreeg om Mucogyne uit te proberen. Onder het motto ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ ging ik toch op het voorstel in. De gel belandde in mijn nachtkastje en ik dacht er de eerste weken eigenlijk niet meer aan. Totdat ik op een avond in bed lag met mijn man en ik een lichte irritatie in mijn schaamstreek voelde. Geen idee wat dat veroorzaakt had. Een allergische reactie op een nieuw wasmiddel? Een reactie op een nieuw soort medicatie? Maar het stoorde me wel enorm op dat moment. Ik dacht aan de gel in mijn nachtkastje… en die heeft enorm geholpen. De lichte, frisse textuur bracht onmiddellijk verlichting en tijdens de seks voelde ik zelfs een aangenaam stimulerend gevoel. Ik denk dat ik de gel een volgende keer zelfs ga aanbrengen zonder dat ik er een echte ‘reden’ voor heb.

Vanessa (33) en haar man hebben zes maand geleden hun derde zoontje verwelkomd

Het gebruik van de applicator vind ik persoonlijk wat onhandig en nogal een pretbederver als je ’t moet gebruiken in het heetst van de strijd. Daarom hebben we er de tweede keer voor gekozen om het product aan te brengen op het condoom en zo is het ons heel goed bevallen. De gel is kleurloos, plakt niet, en zorgde voor een intensere beleving.

Annabelle (55 jaar) klaagde over een jeukende schaamlip

Toen ik een paar jaar geleden last kreeg van een jeukende schaamlip (vooral ’s nachts) vroeg ik aan mijn gynaecoloog wat hier de oorzaak van was. Niks ernstigs verzekerde ze me: je huid wordt dunner en daardoor gevoeliger. Ze adviseerde me het product Saforelle. Heel goed, maar naarmate ik dichter bij de menopauze kom, merk ik dat de hormonale schommelingen in mijn lichaam ook ‘down there’ een impact hebben. Mijn intieme zone is gevoelig aan inlegkruisjes en maandverband. Alle producten die kunnen helpen, zijn welkom, dus probeerde ik Mucogyne uit. De gel geeft direct verlichting en is door zijn consistentie makkelijk aan te brengen. Het vlekt niet op kledij en geeft een fris gevoel. Een fijn product bij (solo)seks ook. Vooral als er wat minder tijd genomen wordt voor voorspel is het handig om de gel (ook vaginaal) aan te brengen.


In samenwerking met Mucogyne

bron: Ingezonden mededeling Mucogyne

Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram