Bananen bewaren: zo blijven ze langer vers
dossier Bananen zijn niet alleen lekker en zoet, maar ook gezond. Ze zitten boordevol voedingsstoffen zoals kalium, vezels en vitamine B6. Maar misschien heb je geen zin om elke dag een banaan te eten, of wil je voorkomen dat ze allemaal tegelijk rijp zijn? Enkele bewaartips.
Lees ook: Waarom zijn bananen krom?
Waarom je bananen beter niet in de koelkast bewaart

Bananen op kamertemperatuur bewaren
Wil je dat je bananen langzaam rijpen zonder zwart te worden? Bewaar ze dan op kamertemperatuur, uit direct zonlicht. Een handige tip is om de bananen aan een haakje op te hangen. Zo voorkom je dat de bovenste bananen de onderste pletten, waardoor ze langer stevig blijven. Telkens als je een banaan wilt eten, trek je er één af van de tros.
Het rijpingsproces vertragen

Lees ook: Wanneer is een banaan gezondst?
Extra tips om bananen langer vers te houden
- Leg bananen niet naast ethyleenproducerend fruit zoals appels, peren of avocado’s, want dit versnelt het rijpingsproces.
- Koop bananen met verschillende rijpingsgraden. Zo heb je altijd een banaan klaar om meteen te eten, terwijl de andere rustig rijpen.
Lees ook: Hoe weet je of een avocado eetrijp is?