12 tips om makkelijker tot een orgasme te komen

123-koppel-bed-relatie-1-05-18.jpg

dossier

Voor lekker en bevredigend vrijen is een orgasme niet het belangrijkste doel. Waar het om gaat is dat u allebei actief bent, uw lustgevoelens voor elkaar de vrije loop laat en daar over en weer van geniet. Stel het orgasme tijdens een vrijpartij niet als doel op zich. Dit kan eerder belemmerend werken. 

Er bestaan geen kant-en-klare voorschriften om tot een orgasme te komen. Dit verschilt voor iedereen en kan ook elke keer anders zijn. 

1. Wees niet enkel gefixeerd op een orgasme, maar knuffel, liefkoos, kus, masseer… elkaar. Geniet vooral van de vrijpartij en neem daar de tijd voor. Als u van uzelf moet klaarkomen dan gaat het niet lukken. Probeer faalangst en prestatiedruk te verminderen. Neem tijd om te relaxen en optimaal te genieten.

2. Ontspan u, zoek een manier om stress te bestrijden als u daar last van hebt. Creëer een ontspannen sfeer, probeer uw zorgen en onzekerheden opzij te zetten. 

3. Alcohol vermindert de remmingen, maar vermindert ook de kans op een orgasme.

4. Zorg voor opwinding: probeer uit wat vrijen voor u (nog) opwindender maakt. Experimenteer bijvoorbeeld met het tijdstip waarop u vrijt, op welke plaats(en), in welke standjes, met of zonder prikkelende lingerie, seksspeeltjes, erotische literatuur ...

5. Verken uw eigen lichaam en dat van uw partner en toon elkaar waar uw gevoelige plekjes zitten. Kijk met een spiegeltje naar uw geslachtsorganen en leer alle onderdelen kennen en benoemen.

6. Masturbatie is de beste manier om uzelf seksueel te leren kennen. Via masturbatie verkent u bij uzelf uw gevoelige plekjes en leert u hoe u een orgasme kan bereiken. Ontdek welke aanrakingen aan uw vagina en clitoris u leuk vindt. Hard of zacht, traag of snel, afwisselend, opbouwend, aan een vast tempo...

7. Om als vrouw klaar te komen, is het belangrijk dat u de juiste stimulatie gebruikt. Daarin speelt de clitoris een belangrijke rol. 

Als deze gestimuleerd worden - bijvoorbeeld als de vrouw bovenop zit of ligt, en haar clitoris over de buik van de ander wrijft - kan zij ook dankzij deze wrijving klaarkomen. Als bovendien bij penetratie eerder de eerste paar centimeters van de vagina gestimuleerd worden, is dit voor veel vrouwen stimulerender dan diepe penetratie. In de meeste gevallen en in de meeste standjes is er echter geen stimulering van de clitoris en dus ook geen orgasme. 

De clitoris kan bij het vrijen ook gestimuleerd worden door de vingers, lippen of tong. 

8. Niet alle vrouwen hebben een g-plek of ze is niet bij iedereen even gevoelig. Maar stimulatie van de ge-plek, in feite de achterkant van het clitorisorgaan, kan dat tot een orgasme leiden. Deze plek zit aan de voorkant van de vagina, maar wordt niet vanuit elke houding bij het vrijen bereikt, wel bij het vingeren.

9. Verbreed uw seksuele repertoire: probeer manuele en orale seks waarbij u aandacht besteedt aan de clitoris of de penis. Stimuleer de clitoris ook tijdens de penetratie, als vrouw bij uzelf of als man bij uw partner. U kunt hiervoor uw hand, vingers of een speeltje gebruiken. 

10. Betrek uw partner: door over uw gevoelens en verlangens te praten vallen remmingen weg en leert uw partner wat u opwindt. Ook masturberen terwijl uw partner toekijkt kan heel opwindend (en leerrijk) zijn.

11. Wees zelf actief: niet verwachten dat de partner u bevredigt. En wees niet bang om als vrouw tijdens het vrijen op uzelf te focussen. Geef zelf het ritme aan, kies het standje en zorg ervoor dat u voldoende opgewonden raakt. Veel vrouwen zijn bij het vrijen vaak bezig met de vraag of het wel lekker is voor hun partner. Maar, om een orgasme te bereiken, is het nodig om doorheen de solofase te gaan, waarbij u even enkel bezig bent met uzelf.

12. Als het niet op eigen houtje lukt, kan het zinvol zijn een arts of seksuoloog te raadplegen. 

Bronnen
www.seksualiteit.be/seks/orgasme/tips-om-makkelijker-tot-een-orgasme-te-komen
www.nvsh.nl


Laatst bijgewerkt: september 2022
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram