Wat is het verschil tussen rozijnen en krenten?

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-rozijnen-03-18.jpg

nieuws
Krenten en rozijnen zijn beide gedroogde druiven, maar het zijn geen synoniemen.

Rozijnen zijn de gedroogde versie van verschillende grotere druivenrassen zoals bijvoorbeeld de Sultanadruif. Die druiven bevatten pitjes die nog niet ontwikkeld zijn en ze leveren rozijnen op die 1 tot 3 cm lang zijn. Ze worden vooral geteeld in de mediterrane gebieden, California, het Midden-Oosten en Australië.

Krenten zijn maximum een halve centimeter, veel kleiner dus dan rozijnen. Het zijn de gedroogde vruchten van het druivenras Vitis viniera Korinthiaka (een verwijzing naar de Griekse havenstad Korinthië). Dat is een kleine pitloze druif die voorkomt in Griekenland, maar ook in Californië en Australië. Ze zijn donkerder dan rozijnen en hun kleur varieert van donkerblauw tot bruin. Hoe donkerder de krent, hoe zoeter. Toch smaken krenten over het algemeen iets zuurder en droger dan rozijnen.


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram