kanker

Verbrand geen afval in de tuin

nieuws 28/02/2018

Bij het verbranden van afval komen heel veel schadelijke stoffen vrij. Deze kunnen verschillende gezondheidseffecten veroorzaken of verergeren, variërend van tijdelijke hinder(geurhinder, irritaties van ogen, neus en keel en hoofdpijn), over astma, tot, in het ergste geval, kanker

lees meer »

Pesticiden oorzaak van melanoom

nieuws 7/08/2019

Huishoudelijk pesticidengebruik is, los van overmatige blootstelling aan de zon, een onafhankelijke oorzaak van melanoom, een gevaarlijke vorm van huidkanker.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Tomaten beschermen niet tegen kanker

nieuws 10/05/2019

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, zouden tomaten geen of weinig bescherming bieden tegen kanker. Dat zegt de Amerikaanse Food and Drugs Administration in een recent rapport.

lees meer »

Rode wijn beschermt tegen prostaatkanker

nieuws 30/08/2019

Volgens een onderzoek van Harvard University (gepubliceerd in Harvard Men's Health Watch, juni 2007) hebben mannen tussen 40 en 64 jaar die wekelijks 4 tot 7 glazen rode wijn drinken tot 50% minder kans op prostaatkanker dan mannen die geen rode wijn drinken.

lees meer »

Minder zon beter dan zonnebrandmiddel

nieuws 6/08/2019

Directe blootstelling aan zonlicht vermijden en kleding dragen die beschermt tegen schadelijke UV-straling is een betere manier om huidkanker en vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen dan gebruik van zonnebrandmiddelen.

lees meer »

Kleding beschermt niet altijd tegen de zon

nieuws 8/08/2019

Mensen die denken goed beschermd te zijn tegen schadelijke zonnestralen door het dragen van een T-shirtje komen bedrogen uit. Alleen stevige en donkere kleding beschermt de huid tegen uv A- en uv B-licht.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Mycotoxines zijn gezonde stoffen die in de voeding voorkomen

  • juist
  • niet juist