kanker

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Doe de prostaatwijzer

nieuws 13/08/2019

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam heeft een prostaatwijzer ontwikkeld waardoor mannen snel kunnen zien of ze een vergroot risco hebben op prostaatkanker.

lees meer »

Gebruik van de pil verhoogt risico op cervixkanker

nieuws 8/08/2019

Gebruik van de pil gedurende 10 jaar (tussen de leeftijd van 20 en 30) verhoogt het risico van invasieve cervixkanker op de leeftijd van 50 jaar van 3,8 tot 4,5 per 1000 in industriële landen en van 7,3 tot 8,3 in arme landen.

lees meer »

Geheugenproblemen na wegname eierstokken

nieuws 1/06/2022

Vrouwen bij wie voor de menopauze een of beide eierstokken zijn verwijderd (ovariëctomie), hebben bijna twee keer meer kans op geheugenproblemen en dementie, en op de ziekte van Parkinson dan andere vrouwen.

lees meer »

Zon beschermt tegen kanker

nieuws 13/08/2019

Tegenwoordig verschijnen steeds meer berichten over huidkanker en de gevaren van de zon en aanbevelingen om ons te beschermen tegen overdreven zonblootstelling. Maar de zon heeft ook gezondheidsvoordelen.

lees meer »

Verbrand geen afval in de tuin

nieuws 28/02/2018

Bij het verbranden van afval komen heel veel schadelijke stoffen vrij. Deze kunnen verschillende gezondheidseffecten veroorzaken of verergeren, variërend van tijdelijke hinder(geurhinder, irritaties van ogen, neus en keel en hoofdpijn), over astma, tot, in het ergste geval, kanker

lees meer »

Pesticiden oorzaak van melanoom

nieuws 7/08/2019

Huishoudelijk pesticidengebruik is, los van overmatige blootstelling aan de zon, een onafhankelijke oorzaak van melanoom, een gevaarlijke vorm van huidkanker.

lees meer »

Tomaten beschermen niet tegen kanker

nieuws 10/05/2019

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, zouden tomaten geen of weinig bescherming bieden tegen kanker. Dat zegt de Amerikaanse Food and Drugs Administration in een recent rapport.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram