kanker

Vrouwen krijgen meer kanker

nieuws 13/08/2019

Voor vrouwen neemt de kans op het krijgen van kanker toe, bij mannen daalt het risico de laatste jaren. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Integrale Kankercentra.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Een op de drie krijgt kanker

nieuws 13/08/2019

Volgens de huidige cijfers zal één Vlaming op de drie één of andere vorm van kanker krijgen voor z'n 75ste. Dat cijfer is gestegen, niet omdat het objectieve risico om de ziekte te krijgen, toeneemt, wel omdat we ouder worden.

lees meer »

Zon is nodig, maar met mate

nieuws 6/08/2019

Mensen die uit angst voor huidkanker hun huid systematisch insmeren met een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor (sunblock), moeten beseffen dat ze daarmee ook de aanmaak van vitamine D verhinderen.

lees meer »

Minder kans op terugkeer borstkanker

nieuws 8/08/2019

Postmenopauzale vrouwen met borstkanker in een vroeg stadium, die direct na een operatieve ingreep worden behandeld met een hormonale therapie blijken grote baat te hebben bij het gebruik van 5 jaar letrozol in plaats van 5 jaar tamoxifen.

lees meer »

Vaccin remt hersentumor

nieuws 7/08/2019

Patiënten met een gevorderde hersentumor krijgen mogelijk betere vooruitzichten door een experimenteel vaccin van lichaamseigen cellen.

lees meer »

Toename kanker bij kinderen

nieuws 13/08/2019

Het aantal kankergevallen bij kinderen (0 tot 14 jaar) is de voorbije 30 jaar met 1% toegenomen. Bij jongeren (15-19 jaar) steeg het voorkomen van kanker met 1,5%.

lees meer »

Wonen & gezondheid (6/14): Straling

dossier 11/07/2022

Dagelijks worden we blootgesteld aan verschillende soorten en dosissen externe elektromagnetische straling, variërend van radiogolven over röntgenstraling tot zonlicht.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram