3,6 procent van alle kankers gerelateerd aan alcohol

nieuws Uit een analyse van gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO blijkt dat 3,6% van alle tumoren veroorzaakt wordt door overmatige consumptie van alcohol. Vooral in Centraal- en Oost-Europa ligt het aantal sterfgevallen door kanker ten gevolge van overdreven alcoholgebruik hoog .
Gekeken werd naar tumoren van de mond en keel, slokdarm, lever, dikke darm, rectum en borst. In totaal werden er wereldwijd 389.100 gevallen van kanker vastgesteld die veroorzaakt zouden zijn door alcohol misbruik. Dit aantal vertegenwoordigde 3,6% van alle tumoren. Bij mannen gaat het om 5,2%, bij vrouwen slechts om en 1,7%. Alcohol bleek verantwoordelijk te zijn voor 3,5% van de totale sterfte aan kanker. Bij vrouwen was borstkanker voor 60% verantwoordelijk voor alcohol gerelateerde sterfte.

bron: International Journal of Cancer, 15 augustus 2006

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram