kanker

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Nieuwe urinetest spoort prostaatkanker beter op

nieuws 5/07/2022

Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen hebben een nieuwe test ontwikkeld om prostaatkanker in een vroeg stadium op te sporen. Het gaat om een urinetest, die betrouwbaardere resultaten geeft dan de bloedtest waarmee de PSA-waarde wordt gemeten.

lees meer »

Masturberen vermindert risico op prostaatkanker

nieuws 5/08/2019

Vaak masturberen, vooral tussen 20 en 50 jaar, vermindert het risico op prostaatkanker op latere leeftijd, zo blijkt uit een onderzoek van de Australische Cancer Council Victoria. Het onderzoek vergeleek ruim 1000 mannen met prostaatkanker en 1200 gezonde mannen.

lees meer »

HET antikankerdieet ?

HET antikankerdieet ?
dossier 23/01/2014

Het wordt zo goed als algemeen aanvaard dat 1 kanker op 3 mogelijk mede veroorzaakt wordt door een onevenwichtige voeding. Meer en meer worden ook percentages geplakt op de rol die voeding mogelijk zou kunnen hebben.

lees meer »

Bloedkanker: Ziekte van Kahler (of Multipel myeloom)

dossier 21/03/2023

De ziekte van Kahler (of multiple myeloom) is een aandoening van plasmacellen in het beenmerg met nog steeds onbekende oorzaak.De ziekte van Kahler komt meer bij mannen dan bij vrouwen voor en begint meestal boven de leeftijd van 50 jaar.

lees meer »

Beschermen tegen de zon: hoe en wanneer?

Beschermen tegen de zon: hoe en wanneer?
dossier 14/08/2020

Vijftig jaar geleden bewogen de dames nog hemel en aarde om een melkwitte huid te behouden. Vandaag zijn we blijkbaar vergeten dat onze dagelijkse kledij een scherm vormt tegen de zonnestralen.

lees meer »

Gewichtsverlies bij kankerpatiënten

nieuws 30/08/2019

Een nieuw voedingspreparaat op basis van EPA (omega-3-vetzuren uit visolie) zou een belangrijke rol kunnen spelen om gewichtsverlies bij kankerpatiënten te herstellen, aldus een mededeling van de Belgische Federatie tegen Kanker en het farmaceutisch bedrijf Abbott.

lees meer »

Opereren bij prostaatkanker?

nieuws 9/09/2003

Er bestaat nog altijd een controverse hoe men best optreedt wanneer een prostaatkanker in een vroeg stadium wordt vastgesteld. Sommige artsen pleiten voor een operatief ingrijpen, anderen zijn voorstander om niets te doen en de tumorontwikkeling aandachtig op te volgen en pas in te grijpen als de tumor begint te groeien of zich te verspreiden.

lees meer »

Belgische Federatie tegen Kanker over borstkanker

nieuws 11/03/2003

De laatste tijd zijn er tal van berichten verschenen in de pers over borstkanker. Het in vraag stellen van het zelfonderzoek van de borsten naar aanleiding van een Chinese studie, twijfels over de doeltreffendheid van borstkankerscreening volgens een Deens onderzoek, verhoogd risico op borstkanker voor vrouwen in de menopauze die hormonen nemen…

lees meer »

Sporten tegen kanker

nieuws 20/05/2003

Regelmatige sportbeoefening kan kanker helpen voorkomen en het genezingsproces versnellen, zeggen Britse onderzoekers.

lees meer »

Minder zon, minder belastingen!

nieuws 10/07/2002

Australië, land van de stralende zon en de melanomen, neemt een origineel initiatief voor mensen die professioneel staan blootgesteld aan de brandende zonnestralen.

lees meer »

Borstzelfonderzoek zinloos?

nieuws 11/03/2003

Het zelf geregeld onderzoeken van de borsten helpt niet om borstkankers snel genoeg te ontdekken om het sterftecijfer ten gevolge van borstkanker te doen dalen.

lees meer »

Koffie tegen huidkanker?

nieuws 19/12/2019

Een experimentele studie bij muizen hebben uitgewezen dat cafeïne beschermt tegen de schadelijke effecten van UVB-stralen op de muis.

lees meer »

Aspirine voorkomt longkanker

nieuws 27/06/2002

Vrouwen die drie keer of meer per week aspirine nemen zouden tot de helft minder risico lopen op de meest voorkomende vorm van longkanker.

lees meer »

Aangepaste voeding doet kankersterfte dalen

nieuws 5/02/2004

Onderzoek wijst uit dat naar schatting 35% van alle kankers wordt beïnvloed door voeding. De rol van voeding is echter dubbel: enerzijds zijn bepaalde eetgewoonten en voedings-bestanddelen mede verantwoordelijk voor het ontstaan van kanker, anderzijds bevat onze voeding ook stoffen die kanker kunnen helpen voorkomen. Internationaal onderzoek toont aan dat isoflavonen in soja een rol kunnen spelen in het bestrijden van borst- en prostaatkanker.

lees meer »

Broccoli tegen maagzweer en darmkanker

nieuws 8/02/2021

Onderzoekers van de Amerikaanse John Hopkins School of Medicine en van het Franse Nationaal Wetenschappelijk Onderzoekscentrum (CNRS) melden dat sulforaphane, een stof die van nature in hoge concentratie voorkomt in broccoli en in broccolischeuten,

lees meer »

Opnieuw vrees voor gevaar GSM

nieuws 21/04/2003

Volgens een nieuwe studie van Finse onderzoekers kan de straling van mobiele telefoons leiden tot veranderingen in de hersencellen bij mensen. Het is de eerste grootschalige studie waarbij gebruik werd gemaakt van menselijke cellen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram