Europese goedkeuring voor Taxotere bij prostaatkanker

nieuws De Europese Commissie heeft Taxotere (docetaxel) goedgekeurd voor gebruik in combinatie met prednison voor de behandeling van uitgezaaide, hormoonongevoelige prostaatkanker. In mei van dit jaar werd Taxotere door de FDA goedgekeurd voor dezelfde toepassing.
De goedkeuring is gebaseerd op de resultaten van een onderzoek dat aantoonde dat behandelingen die Taxotere bevatten een vermindering geven van het overlijdensrisico van 24%. Uit het onderzoek bleek dat Taxotere goed verdragen werd. De meest waargenomen bijwerkingen waren haaruitval, vermoeidheid en misselijkheid.
Prostaatkanker staat wereldwijd op de derde plaats van alle kankers en is de zesde oorzaak van kankersterfte bij mannen. In België zullen dit jaar meer dan 6.928 mannen de diagnose prostaatkanker te horen krijgen en 2.032 mannen zullen aan deze ziekte sterven. De huidige behandeling van gevorderde prostaatkanker is hormonale manipulatie (afremmen van androgenen zoals testosteron die anders de groei van tumorcellen zouden bevorderen). Het effect van deze behandeling duurt doorgaans 24 tot 36 maanden, waarna patiënten hormoonresistent worden en in aanmerking komen voor chemotherapie, zoals Taxotere. Taxotere is een chemotherapeutisch kankermiddel uit de familie van de taxoïden dat de deling van kankercellen afremt. Taxotere is aangewezen voor de behandeling van uitgezaaide borstkanker en bepaalde types van longkanker.

bron: Persbericht Sanofi, 3 november 2004

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram