kanker

Kraantjeswater verhoogt kans op blaaskanker

nieuws 5/07/2022

Onderzoekers in Barcelona zeggen dat de aanwezigheid van resten van chemische stoffen in kraantjeswater, en met name van trihalomethanen (THM), een belangrijke risicofactor zijn op blaaskanker bij mannen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Schoonheidstips voor mensen met kanker

nieuws 7/06/2019

De Stichting tegen Kanker lanceert een gratis infoboekje Schoonheidstips voor Mensen met Kanker. Het boekje is speciaal bestemd voor mensen met kanker die net vernomen hebben dat ze radio- of chemotherapie nodig hebben.

lees meer »

Bewegen vermindert kans op borstkanker

nieuws 6/08/2019

Volgens het rapport 'De rol van lichaamsbeweging bij de preventie van kanker' van de Nederlandse KWF Kankerbestrijding hebben vrouwen die voldoende lichamelijk actief zijn, 20 tot 40% minder kans op borstkanker dan vrouwen die niet of nauwelijks bewegen.

lees meer »

Vrouwen krijgen meer kanker

nieuws 13/08/2019

Voor vrouwen neemt de kans op het krijgen van kanker toe, bij mannen daalt het risico de laatste jaren. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Integrale Kankercentra.

lees meer »

Een op de drie krijgt kanker

nieuws 13/08/2019

Volgens de huidige cijfers zal één Vlaming op de drie één of andere vorm van kanker krijgen voor z'n 75ste. Dat cijfer is gestegen, niet omdat het objectieve risico om de ziekte te krijgen, toeneemt, wel omdat we ouder worden.

lees meer »

Zon is nodig, maar met mate

nieuws 6/08/2019

Mensen die uit angst voor huidkanker hun huid systematisch insmeren met een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor (sunblock), moeten beseffen dat ze daarmee ook de aanmaak van vitamine D verhinderen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Ons lichaam heeft een 2e vaatstelsel

  • nee, het bloedstelsel alleen
  • ja, het bloedstelsel én het lymfestelsel