kanker

Lymfoedeem na borstoperatie

dossier 12/05/2021

Het lymfevatenstelsel is te vergelijken met het bloedvatenstelsel, maar in plaats van bloed vervoeren deze vaten lymfe. De lymfe voert de eiwitten en het vocht af uit het weefsel. In bijna alle lichaamsweefsels ontspringen kleine lymfevaten.

lees meer »

Goedaardige borstgezwellen

dossier 12/05/2021

De meeste borstgezwellen zijn goedaardig, d.w.z. geen kanker. Er is nog niet aangetoond dat een oorsponkelijk goedaardig gezwel na verloop van tijd kwaadaardig kan worden.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Kanker tijdens de zwangerschap

nieuws 8/08/2019

Aan het UZ Gasthuisberg loopt momenteel een studie over kanker en zwangerschap. Het betreft een registratiestudie waarbij alle gegevens van het zwangerschapsverloop, kankerbehandeling, bevalling en follow up van het kind onderzocht worden.

lees meer »

Aantal huidkankers is sterk gestegen

nieuws 12/08/2019

Het aantal kwaadaardige huidkankers of melanomen is de voorbije tien jaar zo goed als verdubbeld. Jaarlijks zijn er zo'n 1.500 nieuwe gevallen, dat zijn er 800 meer dan tien jaar geleden, staat in de Artsenkrant.

lees meer »

Kanker maakt nog steeds arm

nieuws 27/04/2021

Vlaamse Liga tegen Kanker vraagt structurele maatregelen om kankerbehandeling voor iedereen toegankelijk te houden. Uit de analyse die door de VLK gemaakt werd, blijkt dat vooral de behandelingskosten zwaar doorwegen op het gezinsbudget.

lees meer »

Kraantjeswater verhoogt kans op blaaskanker

nieuws 5/07/2022

Onderzoekers in Barcelona zeggen dat de aanwezigheid van resten van chemische stoffen in kraantjeswater, en met name van trihalomethanen (THM), een belangrijke risicofactor zijn op blaaskanker bij mannen.

lees meer »

Schoonheidstips voor mensen met kanker

nieuws 7/06/2019

De Stichting tegen Kanker lanceert een gratis infoboekje Schoonheidstips voor Mensen met Kanker. Het boekje is speciaal bestemd voor mensen met kanker die net vernomen hebben dat ze radio- of chemotherapie nodig hebben.

lees meer »

Bewegen vermindert kans op borstkanker

nieuws 6/08/2019

Volgens het rapport 'De rol van lichaamsbeweging bij de preventie van kanker' van de Nederlandse KWF Kankerbestrijding hebben vrouwen die voldoende lichamelijk actief zijn, 20 tot 40% minder kans op borstkanker dan vrouwen die niet of nauwelijks bewegen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram