Kleding beschermt niet altijd tegen de zon

nieuws Mensen die denken goed beschermd te zijn tegen schadelijke zonnestralen door het dragen van een T-shirtje komen bedrogen uit. Alleen stevige en donkere kleding beschermt de huid tegen uv A- en uv B-licht. De beste bescherming biedt onder meer denim en dikke wol. Luchtige kleding van katoen of linnen, die bovendien licht van kleur is, biedt meestal slechts matige bescherming, te vergelijken met een zonnecrème factor 10. Dat schrijven onderzoekers in het medisch tijdschrift The Lancet van donderdag.

De wetenschappers realiseren zich dat de meeste mensen de zomermaanden niet in dikke broeken en truien zullen doorbrengen. Zij geven daarom ook advies over het gebruik van zonnecrèmes. Neem een hoge beschermingsfactor, breng de crème ongeveer een half uur tevoren aan en wees zeker niet zuinig met de hoeveelheid die je op je huid smeert. Bovendien is crème die watervast is duidelijk te verkiezen boven de andere varianten. Maar zonnecrèmes zijn de laatste optie, aldus de onderzoekers.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram