Stichting tegen Kanker wil infokiosk in elk Belgisch ziekenhuis

nieuws Kankerpatiënten hebben meer nood aan heldere en correcte informatie. Dat blijkt uit cijfers afkomstig van de Stichting tegen Kanker. Niet minder dan 51 % van de mensen die naar de Kankerfoon bellen, is op zoek naar medische inlichtingen.
Om de patiënt zo optimaal mogelijk in te lichten, wordt op dit moment heel wat informatie verspreid via tal van kanalen. Vaak bereiken de verschillende informatiekanalen de patiënt en zijn omgeving nog onvoldoende.
De Stichting tegen Kanker wil met de actie Samen tegen Kanker infokiosken plaatsen aan elk Belgisch ziekenhuis. De kiosken zijn voor patiënten en hun omgeving een erg toegankelijke en brede bron van informatie.
De Stichting tegen Kanker beheert ook haar eigen website (www.kanker.be), met daarop meer dan 1 400 pagina's vol medische en sociale informatie. Tenslotte biedt de Stichting de patiënt één van zijn belangrijkste informatiebronnen in de vorm van een gratis telefonische hulp- en informatielijn, de kankerfoon (tel: 0800 15 802).


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram