Minder kans op terugkeer borstkanker

nieuws Postmenopauzale vrouwen met borstkanker in een vroeg stadium, die direct na een operatieve ingreep worden behandeld met een hormonale therapie blijken grote baat te hebben bij het gebruik van 5 jaar letrozol in plaats van 5 jaar tamoxifen.
Dit blijkt uit de resultaten van de Breast International Group (BIG) 1-98 studie waarin letrozol vergeleken werd met tamoxifen bij meer dan 8000 vrouwen.
Het betrof vrouwen met een hoog risico op terugkeer van borstkanker tijdens adjuvante behandeling na chirurgie, zoals vrouwen waarbij kanker al naar de lymfeklieren is uitgezaaid ten tijde van de diagnose en vrouwen die eerder met chemotherapie zijn behandeld. Deze vrouwen lopen een groter risico op uitzaaiingen naar andere delen van het lichaam en zullen daardoor wellicht sneller overlijden aan de gevolgen van hun ziekte.
De gegevens van de groep vrouwen die letrozol heeft gebruikt, tonen een significante afname van 19% van het risico op terugkeer van borstkanker. Dit komt met name doordat het risico op uitzaaiing van kanker naar andere delen van het lichaam met 27% werd verlaagd, dit in vergelijking tot de risicoreductie die met tamoxifen bereikt werd.

bron: Persbericht Novartis, producent van letrozol

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram