Aantal huidkankers is sterk gestegen

vrouw-zee-hoed.jpg

nieuws Het aantal kwaadaardige huidkankers of melanomen is de voorbije tien jaar zo goed als verdubbeld. Jaarlijks zijn er zo'n 1.500 nieuwe gevallen, dat zijn er 800 meer dan tien jaar geleden, staat in de Artsenkrant.
Een melanoom is meestal het gevolg van ernstige blootstelling aan de zon en UV-stralen. Melanomen zijn de meest agressieve vorm van huidkanker.

Vooral mensen die op vakantie intensief zonnen, lopen gevaar. "Wie nooit in de zon ligt en op vakantie plots twee weken gaat bruinen, loopt een risico", zegt dermatoloog Thomas Maselis. Ook mensen met een lichte huid en rood haar zijn gevoeliger.

De dermatologen in ons land organiseren op 15 mei opnieuw "Melanoom Maandag". Dan kan iedereen zich gratis laten testen. "Sinds 1999 hebben we op die controledag wereldwijd al 808 melanomen ontdekt, waarvan 101 bij mensen in België", zegt Maselis.

Euromelanoma is dit jaar op maandag 15 mei. Vanaf 20 april zal alle informatie (ook de lijst met deelnemende dokters) op deze site te vinden zijn. Nu is de informatie nog niet beschikbaar.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Wat weet jij over dikkedarmkanker? Wat weet jij over dikkedarmkanker?
Stichting tegen Kanker

Wist je dat je vanaf je 50ste gratis gescreend kan worden? Zeker doen! Test hier je kennis over dikkedarmkanker en doe de quiz!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram