Vette vis vermindert risico op agressieve prostaatkanker

nieuws Mannen die wekelijks minstens één keer zalm of een andere vette vis eten die veel omega-3 vetzuren bevat, hebben tot 60% minder risico op een agressieve prostaatkanker dan mannen die nooit vis eten. Het verband was het grootst bij mannen met een bepaalde genetische afwijking die het risico op agressieve prostaatkanker verhoogt. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie in het aprilnummer van het vakblad Clinical Cancer Research. De studie vergeleek de eetgewoonten van 466 mannen met prostaatkanker met die van 478 mannen zonder prostaatkanker. De gemiddelde leeftijd was 65 jaar.
Deze studie bevestigt eerdere studies die ook al wezen op een verminderd risico op ernstige prostaatkanker bij mannen met een hoge inname van omega-3 vetzuren door een hoge visconsumptie.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram