kanker

Antioxidanten kunnen misschien kanker bevorderen

nieuws 13/08/2019

De laatste tijd verschijnt meer en meer onderzoek waaruit blijkt dat antioxidanten zoals vitamine E, bèta-caroteen en vitamine C geen of nauwelijks effect hebben op het voorkomen van kanker. Nieuw onderzoek toont nu zelfs aan dat ze mogelijk schadelijk zijn.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Buikomvang voorspelt eierstokkanker

nieuws 9/08/2019

Een toename van de buikomvang is de belangrijkste voorspeller van eierstokkanker. Volgens de onderzoekers wordt dit vaak over het hoofd gezien waardoor eierstokkanker dikwijls veel te laat wordt vastgesteld.

lees meer »

Uitzaaiing voorspelt uitkomst borstkanker

nieuws 7/08/2019

Nieuwe kennis over het risico van minimale lymfeklier-uitzaaiingen biedt betere mogelijkheden op genezing bij borstkanker. Borstkanker is, mits in een vroeg stadium vastgesteld, vaak te genezen.

lees meer »

Campagne VEILIG IN DE ZON 2009

nieuws 12/08/2019

Deze informatiecampagne wil de informatie die nodig is om in alle veiligheid van de zon te genieten, om zich adequaat te beschermen en om zonneproducten goed te gebruiken bij een zo breed mogelijk publiek te verspreiden.

lees meer »

Melanoom herkennen: wat zijn de symptomen?

Melanoom herkennen: wat zijn de symptomen?
dossier 20/04/2023

Melanoom is een ernstige huidkanker. In een vroeg stadium kan de kanker gemakkelijk behandeld worden, in een verder stadium kan hij uitzaaien naar andere organen. Kwaadaardige melanomen zien er anders uit dan gewone moedervlekjes. Hoe kan je melanomen herkennen?

lees meer »

Meer longkanker bij laagopgeleiden

nieuws 18/02/2020

Europeanen met de laagste schoolopleiding hebben twee tot drie keer meer kans op longkanker. Roken is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van dit verhoogde risico.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram