kanker

Nieuwe test prostaatkanker

nieuws 13/08/2019

PROGENSA® PCA3, de eerste genetische test, specifiek voor prostaatkanker, maakt gebruik van een innovatieve technologie voor de diagnose van deze aandoening.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Pilootproject vroegtijdige opsporing van darmkanker

nieuws 8/02/2021

Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde bij mannen. In Vlaanderen sterven dagelijks 5 mensen aan de ziekte. Nochtans raamt men de kans op genezing 90% als de kanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord.

lees meer »

Milieufactoren verhogen kans op borstkanker

nieuws 7/08/2019

Duizenden gevallen van borstkanker kunnen worden voorkomen in Nederland en de Europese Unie, door te erkennen dat milieu-en arbeidsgerelateerde risicofactoren bijdragen aan de huidige borstkankerepidemie.

lees meer »

Vlaamse kankerliga pleit voor rookvrije omgeving voor kinderen

nieuws 13/08/2019

De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) vraagt aandacht voor het recht van kinderen op een rookvrije omgeving. Uit een onderzoek blijkt dat in 32% van de Vlaamse gezinnen met kinderen wordt gerookt, in twee op de drie van deze gezinnen gebeurt dat zelfs in het bijzijn van de kinderen.

lees meer »

Risico op kanker daalt na 80ste verjaardag

nieuws 13/08/2019

In het algemeen neemt men aan dat met het ouder worden de kans op kanker toeneemt. Maar dat klopt niet, stelt oncoloog Richard Wilson (Harvard Medical School) in het tijdschrift Cancer Research.

lees meer »

Mirakeldieet tegen kanker

nieuws 5/08/2019

Door regelmatig 6 types voeding te consumeren kan men zijn risico op kanker met bijna een kwart verminderen. Dat blijkt uit onderzoek bij 26.000 Grieken gedurende 8 jaar door de universiteit van Harvard (USA) gepubliceerd in het British Journal of Cancer.

lees meer »

Stijging borstkankerrisico

nieuws 7/08/2019

Indien er niets gebeurt, zal het risico op borstkanker in de komende jaren sterk stijgen, waarschuwen Britse onderzoekers in het BMC Cancer journal.

lees meer »

Veilig in de zon

nieuws 12/08/2019

De te hoge blootstelling aan de zon is één van de belangrijkste factoren voor de ontwikkeling van huidkanker. Om de mensen te wijzen op de risico's, lanveert Volksgezondheid de informatiecampagne "Veilig in de zon 2008" gelanceerd. "Het is een misverstand dat je niet bruint als je zonnecrème aanbrengt", aldus de organisatoren.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram