Kaarsen kankerverwekkend?

nieuws Veel kaarsen bevatten stoffen die mogelijk kankerverwekkend zijn of die astma, eczema en ander onheil kunnen veroorzaken. Dat blijkt uit een rapport van de American Chemical Society (ACS). Het gaat dan vooral om (goedkope) kaarsen op basis van paraffine. Onder meer benzeen en tolueen verbranden niet omdat de temperatuur van de kaars te laag blijft. De wetenschappers ontdekten de giftige stoffen doordat ze vijf uur lang kaarsen lieten branden in een ongeventileerde ruimte. Daarna werden de chemische stoffen in de kamer geanalyseerd. Dezelfde test werd gedaan met kaarsen met bijenwas en met kaarsen van soja. Daar werden geen gifstoffen bij aangetroffen.
Af en toe eens een kaars aansteken kan geen kwaad, maar mensen die bijvoorbeeld graag baden omringd door kaarsen of die vaak een dinertje bij kaarslicht organiseren, denken beter twee keer na, aldus de onderzoekers.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram