Een op de vier Nederlanders krijgt huidkanker

nieuws Een op de vier Nederlanders krijgt huidkanker, zegt het Nederlandse Huidfonds. Volgens berekeningen, die zijn gebaseerd op Europees epidemiologisch onderzoek van het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam, zal tussen nu en 10 jaar één op de vier Nederlanders worden geconfronteerd met huidkanker. In Nederland is het de meest voorkomende vorm van kanker, die de komende jaren alleen maar zal toenemen. Prognoses uit het Erasmusonderzoek voor 2015 zijn nu al gehaald. Thans zijn er 75.000 nieuwe gevallen van melanomen en plaveisel carcinomen per jaar, waarvan circa 1500 mensen sterven.
Oorzaken van de stijging zijn de vergrijzing van de bevolking en de babyboomers die als eerste naoorlogse generatie vaker op vakantie konden gaan en daarmee de cultuur vestigde dat ‘bruin zijn mooi is’.
In België waarschuwde prof. Roelandts van de K.U.Leuven recent dat het aantal Belgische jongeren met huidkanker sterk toeneemt. Volgens Roelandts is er voorlopig nog geen reden tot paniek maar als de trend zich doorzet, zijn sensibiliseringscampagnes nodig, luidt het.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram