Vrouwen met migraine hebben minder borstkanker

nieuws Volgens een onderzoek van het Amerikaanse National Cancer Institute (gepubliceerd in het Journal of Cancer Epidemiology and Biomarkers Prevention, 2008; 17: 3116-3122) hebben vrouwen die lijden aan migraine tot een derde minder kans op (hormoongevoelige) borstkanker (ductaal carcinoma en lobulair carcinoma) dan vrouwen die geen migraine hebben. Het verband tussen migraine en borstkanker zou te maken hebben met veranderingen in het oestrogeengehalte.
Bij vrouwen die gevoelig zijn voor migraine komen meer aanvallen voor wanneer de oestrogeengehaltes laag zijn: tijdens de pilvrije week bij vrouwen die de pil nemen, vlak voor de eerste menstruatie... Wanneer de oestrogeenconcentraties het hoogst zijn (bv. tijdens een zwangerschap), komt minder migraine voor.


Laatst bijgewerkt: maart 2019
Wat weet jij over dikkedarmkanker? Wat weet jij over dikkedarmkanker?
Stichting tegen Kanker

Wist je dat je vanaf je 50ste gratis gescreend kan worden? Zeker doen! Test hier je kennis over dikkedarmkanker en doe de quiz!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram