Vrouwen met migraine hebben minder borstkanker

nieuws Volgens een onderzoek van het Amerikaanse National Cancer Institute (gepubliceerd in het Journal of Cancer Epidemiology and Biomarkers Prevention, 2008; 17: 3116-3122) hebben vrouwen die lijden aan migraine tot een derde minder kans op (hormoongevoelige) borstkanker (ductaal carcinoma en lobulair carcinoma) dan vrouwen die geen migraine hebben. Het verband tussen migraine en borstkanker zou te maken hebben met veranderingen in het oestrogeengehalte.
Bij vrouwen die gevoelig zijn voor migraine komen meer aanvallen voor wanneer de oestrogeengehaltes laag zijn: tijdens de pilvrije week bij vrouwen die de pil nemen, vlak voor de eerste menstruatie... Wanneer de oestrogeenconcentraties het hoogst zijn (bv. tijdens een zwangerschap), komt minder migraine voor.


Laatst bijgewerkt: maart 2019
100 Jaar Stichting tegen Kanker 100 Jaar Stichting tegen Kanker
Stichting tegen Kanker

In 2024 viert Stichting tegen Kanker haar 100-jarig bestaan onder de Hoge Bescherming van Koningin Mathilde. Al van bij de start in 1924 was haar belangrijkste drijfveer: hoop omzetten in overwinning.

100 jaar strijd tegen kanker - Stichting tegen Kanker

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram