functionele voeding

Bijna helft voedingsclaims onjuist

nieuws 27/07/2010

46 Procent van de producten met een voedingsclaim is onjuist geëtiketteerd. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) nVWA.

lees meer »

Beschermen probiotica kinderen tegen infecties?

nieuws 5/07/2010

Volgens een onderzoek van het Amerikaanse Georgetown University Medical Center in Washington en Pennsylvania State University, hebben jonge kinderen die dagelijks een probiotica-drankje krijgen, 20% minder kans op infecties (vooral luchtweg- en maag-darminfecties) dan hun klasgenootjes die geen probiotica krijgen.

lees meer »

Omega-3-vetzuren verminderen kans op kanker niet

nieuws 30/04/2010

De bewering dat toevoeging van omega-3-vetzuren aan het dieet kanker voorkomt, klopt niet. Dat besluiten onderzoekers van het Southern California Evidence-Based Practice Center na analyse van alle studies over het effect van omega-3-vetzuren in het dieet op kanker.

lees meer »

Voedingsbedrijven onderzoeken 'Alzheimer-cocktail'

nieuws 9/02/2010

Diverse voedingsbedrijven zoals Danone en Nutricia onderzoeken een soort milkshake tegen de ziekte van Alzheimer. De resultaten van een eerste studie werden gepubliceerd in Alzheimer's and Dementia, het vaktijdschrift van de Alzheimer’s Association.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Cola ongeschikt bij diarree

nieuws 3/06/2009

Cola (zonder gas), limonade, sportdrinks, enz. wordt nog vaak aangeraden in geval van diarree ten gevolge van een maag- darminfectie (bv. reizigersdiaree). Deze dranken zijn echter ongeschikt in geval van diarree en kunnen de diarree zelfs verergeren.

lees meer »

Koelkast of medicijnkast?

nieuws 23/12/2007

De Maakbare Mens vzw onderwierp de wereld van functionele voedingsmiddelen en voedingssupplementen aan een grondig onderzoek. Het gaat om producten die een gezondheidsbonus beloven: fruitsap met toegevoegde vitamines, cholesterolverlagende margarine, darmfloraregulerende drankjes, pilletjes voor een beter geheugen...

lees meer »

Probiotica verminderen infecties

nieuws 26/01/2007

Ratten met een acute alvleesklierontsteking hebben minder infecties en overleven een infectie vaker als ze goede bacteriën (probiotica ) toegediend krijgen.

lees meer »

Consumentenbedrog in de gezondheidssector

dossier 30/11/2006

We overlopen een aantal gevaarlijke praktijken in de gezondheidssector. Namelijk: elektrostimulatie, vermageringsproducten, light-dieten, goedkope medicijnen op het internet, holistische therapeuten...uitkijken blijft de boodschap!

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram