Vanaf wanneer mag mijn baby vis eten?

nieuws Gaat de vaste voeding goed, geef dan vanaf 6 à 7 maanden vis bij het groentepapje.
Vis is een goede bron van volwaardige eiwitten, essentiële vetzuren (omega 3 reeks), ijzer, vitamine A en D. Omega 3 vetzuren zijn onder andere belangrijk voor de opbouw en de groei van de hersenen, het zenuwstelsel, de weefsels en de ontwikkeling van de ogen.
Vette en halfvette vis (zoals makreel, paling, sardien, bot, forel, heilbot, karper, zalm, tonijn) hebben een betere samenstelling dan de meeste vleessoorten. Vette vis bevat veel vitamine A en D. Een tot twee porties vis per week stimuleren bij jonge kinderen de voorziening in vitamine D.

Niet geschikt voor baby’s zijn maatjesharing, ansjovis, gerookte vis, schaal- en schelpdieren (garnalen, oesters, mosselen, enz.). Omwille van mogelijke contaminatie met methylkwik beperk je het gebruik van verse tonijn voor je baby tot max. 1 keer per week. Kies gefileerde vis.
Vervang vlees een- tot tweemaal per week door vis. Start met ongeveer 20 g. Op de leeftijd van 1 jaar is 30 g vis voldoende.
Kook of stoom de vis mee met de groenten en aardappelen.


Laatst bijgewerkt: maart 2007
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram