Vragen over Functionele Voeding

nieuws Er verschijnen op de markt steeds meer functionele voedingsmiddelen. Dit zijn producten met een mogelijk gezondheidsvoordeel. Voorbeelden zijn margarines die het cholesterol doen dalen, yoghurts die de spijsvertering stimuleren, de immuniteit verbeteren of die de huid verjongen, melk die melatonine bevat en slaapbevorderend zou werken, eieren met omega 3-vetzuren, tandpasta die tandvleesontsteking zou voorkomen, appelsiensap verrijkt met calcium, sportdrankjes, enz.
De effecten van deze voedingsmiddelen op de lange termijn, met name de veiligheid en de werkzaamheid, zijn echter onbekend. Volgens onderzoekers van de Universiteit Utrecht en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kunnen deze produkten ongewenste nevenwerkingen hebben. Zo kunnen margarines en yoghurts die de cholesterolopname blokkeren ongewenste reacties uitlokken bij mensen die cholesterolverlangende geneesmiddelen (statines) nemen en tot hartziekten leiden.
Zij pleiten dan ook voor een systematisch monitoringsysteem om consumenten praktische en objectieve informatie te kunnen verschaffen.

Lees ook: Functionele voedingsmiddelen (Functional Foods)


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram