Rehydratie na inspanning

fruitsap-drinken.jpg

nieuws Het vervangen van het zweetverlies is een essentieel deel van het herstelproces na inspanning. Zowel water als elektrolyten moeten aangevuld worden. Tracht daarom minstens 1,5 liter vocht te drinken voor iedere kilo gewichtsverlies tijdens training of competitie.
De hersteldrank moet bij voorkeur natrium bevatten (het voornaamste elektrolyt in zweet), zeker wanneer geen vast voedsel wordt gegeten. Een goede rehydraterende drank bevat meer natrium dan de gemiddelde commerciële sportdrank (50 mmol/liter natrium). De commerciële dorstlessers bevatten gewoonlijk 10 tot 30 mmol Na/liter, dit om de smaak aanvaardbaar te maken voor de meeste gebruikers.
Sportdranken met andere elektrolyten zijn nuttig, maar voedsel kan de verliezen gemakkelijk aanvullen. Het gebruik van extra zout bij de maaltijden moet aangemoedigd worden wanneer de zweetverliezen hoog zijn, maar zouttabletten zijn overbodig en kunnen maaglast veroorzaken.
Herstel na de inspanning is een deel van het voorbereiden van de volgende inspanning. Alle atleten, ook krachtsporters, presteren minder dan 100% wanneer ze niet voldoende gehydrateerd zijn bij de aanvang van de inspanning.
Probeer geen nieuwe producten uit tijdens een belangrijke competitie maar gebruik die drank die voldoening gaf tijdens de trainingen.


Laatst bijgewerkt: mei 2006
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram