Minder eczeem kinderen door probioticagebruik moeders

nieuws Kinderen van vrouwen die tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode probiotica gebruikten, hebben tot veertig procent minder kans op eczeem dan andere kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Trondheim gepubliceerd in het British Journal of Dermatology.
De onderzoekers volgden ruim vierhonderd vrouwen die vanaf week 36 van de zwangerschap een melkdrankje kregen dat was aangevuld met probiotica of een placebo. De vrouwen mochten alleen meedoen als zij borstvoeding gingen geven. De onderzoekers volgden de moeders en hun kinderen tot de leeftijd van twee jaar.
Het bleek dat als de moeders probiotica innamen hun kinderen aanzienlijk minder vaak eczeem kregen dan de kinderen van de moeders uit de placebogroep. Kinderen uit de probioticagroep die wel eczeem kregen, hadden een mildere vorm dan de kindjes uit de placebogroep. De onderzoekers concluderen dat de probiotica het verschil veroorzaken en kennelijk iets toevoegen aan de moedermelk.
De studie was gesponsord door Noorwegen's grootste zuivelfabrikant.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram